Witam wszystkich a przedewszystkim bohatera tego Posta
Xnt, postanowiłem wraz ze Zbysiem nadać Ci moderatora
działu Laboratorium oraz Telewizja.
Skłoniła nas do tego przedewszystkim Twoja aktywność na forum, chęć udzielania pomocy oraz wskazywania użykownikom (szczególnie nowym) dobry tok myślenia.
Myśle że nie masz nic przeciwko, gdyż kiedyś już wyrażałeś zgodę na Moda
Jakby co wal do mnie na maila lub gg
Pozdrawiam
Jeszcze raz dzięki za zaufanie.
[http://www.radioarts.pl/leksykon/] - Leksykon techniki radiowej ;)
Witamy w ekipie
Każdy mod widzi tematy które są usunięte w tym jak widzisz podwieszony post w dziale organizacyjne pt. Raj dla moda tam masz hasła do edycji postów.
Panel administracyjny moderatora:
[felektr.katalogi.pl/panel]
Pojawiaja się kolejne pytania:
1. W tym panelu, na liście aktywnych jest opcja "Edit". U mnie wyświetla "Tylko główny moderator ma dostęp do tych opcji". Co ta opcja może zrobić?
2. Do czego służy "Ocena"? Czy to są wsystkie wypowiedzi użyszkodnika, czy tylko te, za które dostał SOG-a?
3. Czy jak kliknę "Zbanuj", to będzie jeszcze jakieś pytanie o hasło czy od razu dam BAN-a? Jakoś nie chciał bym tego na sobie sprawdzać ;) ...
4. Czy przycisk "Logi z banów" u was też nie działa?
Moderowanie wypowiedzi:
5. Jeśli jestem moderatorem w "Laboratorium" i "Telewizja", to czemu również we wszystkich działach pojawia mi się przycisk "Moderuj temat" i "Moderuj wypowiedź"? Co by było, jeśli bym spróbował to zrobić w "zakazanym" dla mnie dziale? Po wpisaniu kodu miałbym jakieś ostrzeżenie, czy może by jednak zmieniło?
5. Co to jest "priorytet" - czy jest to "podwieszenie" tematu?
6. Czy jak zamknę temat, to będę go mógł otworzyć na nowo, czy nie?
7. A co z tematami, które nie są w żadnym dziale? Powstałe poprzez założenie tematu w niby-dziale "Moje tematy"? Kiedyś był tam przycisk "Zacznij nowy temat" - teraz już zniknął (można to łatwo obejść - "sztuczka" z adresem). W każdym razie tematy zostały - czy nimi też można "dowodzić"? [felektr.katalogi.pl/testu%2Dtestu-t14795.html]
1. W tym panelu, na liście aktywnych jest opcja "Edit". U mnie wyświetla "Tylko główny moderator ma dostęp do tych opcji". Co ta opcja może zrobić?
To jest pewnego rodzaju zabezpieczenie, ja jako główny prowadzący moge z tego korzystać.
2. Do czego służy "Ocena"? Czy to są wsystkie wypowiedzi użyszkodnika, czy tylko te, za które dostał SOG-a?
Szczerze powiem że nie używam
3. Czy jak kliknę "Zbanuj", to będzie jeszcze jakieś pytanie o hasło czy od razu dam BAN-a? Jakoś nie chciał bym tego na sobie sprawdzać ;) ...
Nie pamiętam... ja próbowałem na kimkolwiek zawsze można szybko odbanować
4. Czy przycisk "Logi z banów" u was też nie działa?
Być możę ja nie sprawdzałem:D
5. Jeśli jestem moderatorem w "Laboratorium" i "Telewizja", to czemu również we wszystkich działach pojawia mi się przycisk "Moderuj temat" i "Moderuj wypowiedź"? Co by było, jeśli bym spróbował to zrobić w "zakazanym" dla mnie dziale? Po wpisaniu kodu miałbym jakieś ostrzeżenie, czy może by jednak zmieniło?
Ja coś kombinowałem w panelu i ustawiłem Ci mozliwość moderowania tematów.
5. Co to jest "priorytet" - czy jest to "podwieszenie" tematu? 6. Czy jak zamknę temat, to będę go mógł otworzyć na nowo, czy nie?
Tak to jest podwieszenie. Można zamykać i otwierać dowolnie.
7. A co z tematami, które nie są w żadnym dziale? Powstałe poprzez założenie tematu w niby-dziale "Moje tematy"? Kiedyś był tam przycisk "Zacznij nowy temat" - teraz już zniknął (można to łatwo obejść - "sztuczka" z adresem). W każdym razie tematy zostały - czy nimi też można "dowodzić"? [felektr.katalogi.pl/testu%2Dtestu-t14795.html]
Jak widać :)
dzięki
Tajemniczo to wyjasnileś ;) .
Zmieniłeś opis pod swoim loginem? Wcześniej chyba nie było tam "Administracja :]".
A Zbyś i Preskaler nie mają. I gdzie tu sprawiedliwość? ;)
Kolor mi się zmienił, czy też mi się wydaje? [choć może to przez to, że właśnie przesiadłem się na kompa z Linuksem i inaczej coś wyświetla]
Ciekawe kto wie, kto to jest moderator komercyjny?
Na inso ci pomaranczowi maja dostep do innych dzialow niz czerwoni. Tam jest kilka dzialow dostepnych tylko dla wybranych: mafia inso, wielka rada i jeszcze chyba cos. I niektorzy nie maja dostepu do mafii, a inni znowu do WR.
Ocena wyswietla wszystkie wypowiedzi z ostatniego miesiaca (teoretycznie - bo wyswietla chyba wiecej) i sluzy wlasnie do aktywnosci uzytkownikow. Zwykle mod sprawdza tak ewentualnych kandydatow na bolda lub moderatora. Jest to takze najlatwiejsza droga do sprawdzenia ostatnich postow danej osoby - gdy sie cos szuka. W systemie tym jest bug i gdy sie kliknie link z postem, to wyswietla sie najczesciej napis, ze artykul zostal skasowany , ale w adresie przegladarki widac, ze tam jest [www.sfd.pl] , a powinno byc felektr.katalogi.pl . Wystarczy recznie nadpisac i dziala.
A bana wyprobuj na kimkolwiek, np. na mnie. Wpisz cos w pole "podaj powod", bo chcialem zobaczyc jak wyglada powiadomka o banie. W nowym systemie bana nie mialem... .
Zmieniony przez - zbys w dniu 2008-03-05 17:46:45
Precz z komercją ;) ! Ja tam "zwykły" wolę być.
A właściwie, to zwykły, czyli jaki? Taki jak zwykły użytkownik? A wydawało mi się, że oprócz pomarańczowego, to miałem jeszcze przez chwilkę czerwony...
Ale jeśli już mam wybierać, to wolę być "niewyróżniający się", czyli bez podpisów i kolorków, bo i po co.
A ten system "Oceń", to może jest od tego, że ktoś kliknął w tym czymś:
Działa to w ogóle? Są do tego jakieś podsumowania? Bo tak, to nie wiem do czego by miała ta cala "Ocena" służyć.
A bana wyprobuj na kimkolwiek, np. na mnie.
Spokojna głowa, BAN-a mogę dać ;) . Tylko nie wiem czy się odBANujesz, jeśli mnie to nie wyjdzie ;) .