| Autor |
">>>Zdejmowanie sim-lock'a kodem z Nokii" |
|
|
spider00
|
|
Wysłana - 21 listopad 2005 16:39 Przeniesiona przez erminho z działu 'GIEŁDA'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam!
Tutaj opisze jak zdjąć blokade SIMLock z większości Nokii (niestety, z więkoszości starszych modeli).
1. Wchodzimy na strone:
[http://www.programosy.pl/simlockk.php]
lub ściągamy kalkulatory np. z tąd: [http://www.trotyl.neostrada.pl/pliki/programosy_pl_kalkulatory.zip]
Bardziej polecam pierwszy link.
2. Gdy już mamy przed sobą kalkulator wybieramy model telefonu (z dostępnej listy), operatora (z dostępnej listy), wpisujemy numer IMEI (IMEI uzyskujemy wstukując na klawiaturze kod *#06#, zaglądając pod baterie lub na pudełko, wybieramy BOX (Original dla Nokii 2600 / Asic 6 dla Nokii 6230 / V2 lub New Griffin dla reszty).
3. Gdy już wyświetli nam się kod, lub lista kodów, wyjmujemy karte SIM, włączamy telefon, wpisujemy otrzymany kod.
W przypadku Nokii DCT3 będzie to jeden kod, a Nokii DCT4 będzie to siedem kodów.
W pierwszej opcji, myślę że nie będzie problemów, w drugiej wpisujemy pierw kod numer 1. Jeżeli nie zadziała, to Kod numer 4. Jeżeli nie zadziała czekamy koło 30sekund i wpisujmemy kod numer 7.
*Literki "P" i "W" uzyskamy wciskając odpowiednią ilość razy klawisz "*".
Nie biore odpowiedzialności za uszkodzenie telefonu przez wpisanie kodu na SIMLocka - chociaż mi się nigdy takie coś nie zdarzyło
SIMLocka w ten sposób, można zdjąć tylko z Nokii i niektórych innych telefonów np. Siemens ST55 - sami zobaczcie.
Myślę że to komuś pomoże.
Pozdrawiam
| |
|
Znawca -
 |
|
|
|
erminho
|
|
|
|
|
spider00
|
|
Dostałem soga za ten artykół, więc ktoś zauważył
Znawca -
 |
|
|
|
erminho
|
|
ale od tej pory pojawilo sie z siedem (na oko ) tematow o sim-lock'a, Ty ich nie widzisz, bo wszystkie zostawaly szybko usuwane, ale to znaczy, ze wiekszosc tego jednak nie zauwzyla :/ |
Specjalista -
 |
|
|
|
spider00
|
|
Aha
Znawca -
 |
|
|
|
_domenico_
|
|
Da sie sciagnac simloka z nokii 6610i? bo probuje przez ta strone z programosy ale wyskakuje ze sa jakies ograniczenia. da sie?
dodam ze mam kabel to moze jakos przez niego.
Zmieniony przez - _domenico_ w dniu 2005-12-20 16:05:14 |
 |
|
|
|
spider00
|
|
a ile razy juz probowales...?
ściągnij kalkulatory.
Znawca -
 |
|
|
|
_domenico_
|
|
juz kilka razy
sciagne te kalkulatory moze cos pomoga |
 |
|
|
|
spider00
|
|
po 5 razach, możliwośc ściągnięcia kodem blokuje sie.
Znawca -
 |
|
|
|
_domenico_
|
|
oj chyba juz przelroczylem ten limit. a z pomoca kabla da sie jakos zdjac simloka jezeli przekroczylem ten limit? |
 |
|
|
|
spider00
|
|
tak, ale za pomocą BOXa.
Znawca -
 |
|