Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1405 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
Ładowanie baterii 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Ładowanie baterii"   

Odoaker
 Wysłana - 3 maj 2004 19:22        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam baterię od Nokii 3310 ale nie wiem jak ją ładować(do których styków). Na rysunku jest narysowana bateria od przodu(te żółte to styki). żarówka świeci tylko jak podłączam ją do tych dwóch skrajnych styków.

Preskaler
 Wysłana - 4 maj 2004 20:38      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Ztych styków, z których świeciżaróweczka trzeba zrobić wyprowadzenia i można ją ładować (najlepiej oryginalną ładowarką). Rozumię jednak, że chodzi tutaj o samą baterię (bez telefonu) więc istniaje problem ze zorientowaniem się kiedy ona jest rozładowana (nie powinno się jej ładować przed rozładowaniem) bo w niektórych akumulatorach istnieje zjawisko tzw. pamięci i przy nieprzestrzeganiu tego, bateria szybko traci pojemność. Należy więc wykombinować jakiś wskażnik rozładowania.
Pozdrawiam!

Preskaler

Znawca -

Odoaker
 Wysłana - 5 maj 2004 13:16      [zgłoszenie naruszenia]

Wielkie dzięki. dałem ci soga

thomas__1
 Wysłana - 5 maj 2004 21:35       [zgłoszenie naruszenia]

Niepamiętam dokładnie ale chyba są oznaczenia na baterii +i -. Oryginalny zasilacz do nokii 3310 ma na wyjściu 8 Voltów. Jeżeli chcesz więcej informacji to napisz.

Tomek

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ładowanie baterii

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL