Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1509 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
łączenie mocy kanałów wzmacniacza 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "łączenie mocy kanałów wzmacniacza"   

PluCiorX
 Wysłana - 12 październik 2003 12:49        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam jestem nowym uzytkowiniekm forum i prosze o pomoc:
mam wzmacniacz sony 2 kanalowy (2xA i 2xB) moge podlonczyc do niego 4 glosniki, jestem ciekaw czy moge jakos połączyć dwa wyjscia kanalu ,tak aby moc ich sie zsumowala i bylo 1xA i 1xB tylko ze moc wieksza.
z góry thx za odpowiedz

---------------------------
/ I love my black machine /
---------------------------

dj.amper
 Wysłana - 13 październik 2003 13:54      [zgłoszenie naruszenia]

Jak ci zmach uciągnie to mozesz zrobić tak niegrzebiąc w nim Popinasz Kanał A(+)z kanałem B(+) i na odwrót Kanał A(-)z kanałem B(-) ja wytrzyma to daje czadu aż głowa boli jest moc dwa razy większa "wypróbowane na techniksie 7x70Wat pod tuba 500Wattt

Błażej

sebek1234
 Wysłana - 13 październik 2003 20:50      [zgłoszenie naruszenia]

Nie rob tego! To moze rozwalic wzmacniacz, jak jest lepszej klasy!

Udanego kombinowania. Pozdrawiam. Sebek1234.

DJ Virusek
 Wysłana - 23 październik 2003 08:27      [zgłoszenie naruszenia]

Trzeba przejrzeć dane producenta ....minusik dla obu kanałów jest wspólny ...plus nie może byc zworka-albo bezp wybije albo sie cosik (końcówka) zaryje....co do tej tuby 500W to chyba PMPO chłopcze....

Dla potomnych

dj.amper
 Wysłana - 23 październik 2003 17:18      [zgłoszenie naruszenia]

500Wat muzycznej chłopcze i chodziło jak burza jakby mi to ktoś powiedział to może bym nieuwieżył ale ja sam mu to podłączałem Kto tu jest potomny Audifill od 8lat jescze pare lat temu sie robiło tuby na głośnikach Unitry chłopcze z zmachy tylko z c tego co było pod ręką do kupienia >>>>>>>>>>>>>>>..

Błażej

R. Horror
 Wysłana - 23 październik 2003 20:28       [zgłoszenie naruszenia]

Podejrzewam że nie jesteś do końca zorientowany jak działa mechanizm przełączania par kolumn...
Przedewszystkim mocy nie liczy się oddzielnie na pary A i B. Są wprawdzie tacy którzy jak mają wzmacniacz przykładowo 2x50W i cztery wyjścia na głośniki, to myślą że mają 4x50W, ale to jest oczywista bzdura!

Głosniki pary A i pary B są łączone ze sobą szeregowo, wyjścia B w istocie nie dysponują żadną mocą. Moc jest wspólna dla obu par, a jej proporcje wynikają z impedancji głosników.

Krótko mówiąc Twoja koncepcja jest całkowicie nie możliwa do realizacji.

PS: Moc "muzyczna" to właśnie PMPO (cokolwiek by znaczył ten skrót, w każdym razie chodzi o moc chwilową, czyli w praktyce nie ma sensu jej brać pod uwagę)

Rocky Horror

Współczesne niewolnictwo, hiperkorupcja, fałszywa religia, plastikowa rewolucja. Sk***iele nas poniżają, z ekranu obiecują, nic nie dają. To jest tuż obok za moimi drzwiami, każdego dnia bliżej między nami, patrzę jak słowa płyną kanałami, sk***ieli do granic. Dalej już nic nie ma, wyciągam brudy z ukrycia i cienia. Generacja X, generacja stracona, tak oni stworzyli kolejny slogan, umywają ręce więc żyjesz zapomniany, dziecko betonu, k***y i bramy.

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

łączenie mocy kanałów wzmacniacza

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL