| Autor |
"5210 - inserd sim card" |
|
|
ZIELIN5
|
|
Wysłana - 7 październik 2005 13:47 | zgłoś naruszenie regulaminu
Czesc
kupilem sobie telefon nokia 5210, i dziala tylko na karcie ideji, wkladalem plusa, heyah, virgin, o2 i dupa... telefon ma angielskie menu i jest niby bez simlocka. Co moze byc przyczyna tego ze czyta karte z ideii a z plusa juz nie ??
| |
|
 |
|
|
|
spider00
|
|
powiedz jeszcze z jakiego kraju on pochodzi
Znawca -
 |
|
|
|
ZIELIN5
|
|
chyba z niemiec. Uruchomilem z nim jeszcze karte ery, ale heyah nie chce isc:/ |
 |
|
|
|
vip201
|
|
jesli simlock byl sciagany kodem, to moze miec pewne ograniczenia. kablem sciagniesz locka ze wszystkich poziomow. |
 |
|
|
|
expert_gsm
|
|
Jakie ograniczenia? kod tez kasuje locka i nie ma innej opcji,stawialbym na problemy napieciowe z obsluga nowych standartow kart sim tych inteligentnych,starsze moga chodzic bez klopotu... |
 |
|
|
|
ZIELIN5
|
|
Bylem zaniesc do naprawy, i okazalo sie ze byl zalany... ale koles na poczatku tez obstawial wlasnie to ze nie czyta nowych kart sogi dla Was |
 |
|
|
|
vip201
|
|
Malo wiesz Expercie,,,poczytaj fora GSM a dowiesz sie, ze roznie to bywa. Kodem usuniesz z 1 poziomu. pozdro. P.S. Wiem co nieco o GSM,,,w koncu to moje hobby-serwisowanie. |
 |
|
|
|
erminho
|
|
"Wiem co nieco o GSM"
to zapraszam na stale do dzialu.  |
Specjalista -
 |
|
|
|
vip201
|
|
Jesli zalany tak wiec wszystko jasne. Tel. dzialal na jednej czestotliwosci. Usterka: Diplexer :) |
 |
|