Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 984 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
A jak można mieć tanio kolumienki na estrade ? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "A jak można mieć tanio kolumienki na estrade ?"   

Petryl
 Wysłana - 11 maj 2003 23:44        | zgłoś naruszenie regulaminu

potrzebowałem niewielkich kolumn na estradę (ok 100Watt). Zobaczyłem na allegro jakieś stare , niemieckie kolumienki UNIVESUM z basem 10", średnim 4" i kopułką, oklejone z przodu tandetnym papierem samoprzylepnym kolor... żółtego (moc 100wRMS). Nie był to duży wydatek bo kosztowały mnie z wysyłką 150zł. Po podłączeniu do mplitunera (PHILIPS) okazało się, że choć strasznie uciążliwa jest dominująca góra (ach te tandetne, plastikowe kopułki). Pomyślałem: możnaby zrobić z tego sprzęt ! Zaczłąem od wymiany owej feralnej kopułki. Po sprawdzeniu zestawu z wmontowanym piezo stwierdziłem, że choć kopułka cykała, to tn piezo pierdzi jeszcze bardziej (jak to piezo-brakuje im dynamiki). Zdecydowałem się na tweetery dynamiczne. Wpakowałem po 1 sztuce jakichś niemieckich dynamików. Brzaamiało to wo wiele lepiej. Tera czas na kosmetykę. Zacząłem od założenia kratek na głośniki (10" i 4"). Już nabierało wyglądu, ale to wciąż nie to. Dalej narożniki i uchwyty boczne, oraz gnaizda statywów. Teraz gdy kolumny już wyglądaŁY, wymieniłem tylko gniazda z tyłu na XLR i oto stoją przede mną na statywach piękne kolumienki estradowe mocy 120 W RMS. Cały intere wyniósł mnie... 220zł ! Tak oto mam fajne kolumny za niewielką forsę.Polecam to wszystkim, którzy chcą mieć kolumienki na imprezki za niewielką kasę i choć brzmi to tak jak brzmi to może nie jak JBL,a le na impreze się nadaje. A tak wyglądały PRZED moimi zabiegai

Pozdr. Petryl

Cubestone
 Wysłana - 13 maj 2003 11:34      [zgłoszenie naruszenia]

Szczerze powiedziawszy przed twoimi zabiegami wygladaly zacnie....nie wiem jak po bo chyba zdjecia Ci sie zapomnialo dolaczyc...

...keep your friends close enemies closer...

R. Horror
 Wysłana - 13 maj 2003 17:03      [zgłoszenie naruszenia]

Potwierdzam zdanie przedmówcy , wygląd niczego sobie , nawet dość elegancki.
Dostarcz zdjęcie w obecnym stanie , to porównamy.

Rocky Horror

***LUDZIE LUDZIOM NIOSĄ ŚMIERĆ***

Specjalista -

Cubestone
 Wysłana - 20 maj 2003 22:36      [zgłoszenie naruszenia]

Widze ze kolega chyba sie zreflektowal i postanowil nie pokazywac nam swoich cud "po"......szkoda :)))

Petryl
 Wysłana - 21 maj 2003 14:40      [zgłoszenie naruszenia]

Nie.... Poprostu nie mam cyfrówki i nie moge zrobić fotki A to zdjęcie z "przed" to zdjęcie od sprzedającego z Allegro

Pozdr. Petryl

Ss
 Wysłana - 21 maj 2003 15:14      [zgłoszenie naruszenia]

Kolumna grać to sobie może. Ale żeby zrobić sprzęt porządnej jakości trzeba użyć specjalnych programów komuterowych które wszystko wyliczą, zastosować porządną zwrotnicę, potem pobawić się analizatorem widma i na końcu stwierdzić że "ładnie gra"

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

Ss
 Wysłana - 21 maj 2003 15:15      [zgłoszenie naruszenia]

Eeee pomyłka. W przypadku kolumienek na estradę to nie ma znaczenia

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

Cubestone
 Wysłana - 21 maj 2003 15:16      [zgłoszenie naruszenia]

To zupelnie zmienia postac rzeczy....jak bedziesz mial okazje to zamiesc tu tego fotona.

Cubestone
 Wysłana - 21 maj 2003 15:30       [zgłoszenie naruszenia]

fakt ss, fakt

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

A jak można mieć tanio kolumienki na estrade ?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL