Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1060 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
Akumulatorki 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Akumulatorki"   

Robert121
 Wysłana - 8 styczeń 2009 22:25        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Dostałem na Boże Narodzenie Aparat Cyfrowy BENQ DC C850 , był bez akumulatorków i karty pamięci . Więc kupiłem kartę pamięci 2GB Kingston , ale nie o kartę mi chodzi tylko o akumulatorki, kupiłem je na allegro [http://www.allegro.pl/item509559109_509559109.html] i dzisiaj o 13:30 przyniósł je listonosz i ładują się cały czas od tamtego momentu , ale oczywiście moja mądra mama wyłączyła je z prądu i podłączyła ładowarkę do tel. Później podłączyłem je spowrotem do prądu i czy nadają się jeszcze do użycia ? Są to akumulatorki 2700 mAh każdy więc się pytam bo słyszałem że trzeba ładować je minimum 24h bez przerwy. Pozdrawiam

zbysiu13
 Wysłana - 8 styczeń 2009 23:34       [zgłoszenie naruszenia]

Od ładowarki zależy, ile czasu się ładują...
Akurat ta ładowarka a szczególnie baterie nie cieszą się dobrą sławą.
24 godziny gruba przesada. Wsadź je do aparatu lub czego innego i normalnie eksploatuj. Po ich wyczerpaniu wsadź do tej łądowarki, podłącz do sieci i obserwuj, ile czasu się będą świecić diody sygnalizujące stan ładowania, sądzę, że może to być jakieś 6 godzin. Zanotuj ten czas i staraj się go nie przekraczać w przyszłości- po jego minięciu zawsze wyłącz ładowarkę i wyjmij z niej akumulatorki- nie ma ona żadnej automatyki.. Pełną pojemność, niesty prawie na pewno sporo niższą niż ta na etykiecie, akumulatorki zyskają po paru takich cyklach.

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Akumulatorki

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL