| Autor |
"Alphard CW1202C..." |
|
|
marian81
|
|
Wysłana - 3 październik 2003 20:09 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam, posiadam CW1202C i prosze o rady do jakiej skrzyni go włozyc, zeby sprawdzał sie jak najlepiej w samochodzie. Dzieki
| |
|
 |
|
|
|
ttrol
|
|
I znowu Alphard! Aż brak słów...
ttrol |
 |
|
|
|
rafcio363
|
|
Taki sam post był pare dni temu poruszany.
Zanim ocoś spytasz najpierw poszukaj w archiwum,
chyba ze nieumiesz:) [www.mdcs.prv.pl]
Nikt niemówił że będzie łatwo
I Nie Jest!!!!!!! |
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
I co z tego że znowu Alphard ?? To wcale nie są złe przetworniki jak wiele osób uważa. Jedyny bład to dobieranie do tych głośników złych obudów !! Każda firma ma byle badziew, na którym zarabia kase i swoje perełki !!
Co do obudowy tak jak pisałem Ci na maila. Lepiej byłoby wsadzić w ten bagażnik skrzynie z CW1002C, ale skoro go już masz to 50l zamknięta. Powinno to wystarczyć.
|
Znawca -
 |
|
|
|
marian81
|
|
ja sadze ze obudowa raczej okm 150l
|
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
hmm projektując subwoofer do auta kierujemy sie przedewszystkim wielkim głośnikiem. Jednak zapominając że czasem mamy mało miejsca w nim. Alphard w 150l to taka szafa którą musielibyśmy wrzucić w auto i z nią jeździć. Robiąć go 50l uzyskujemy przyzwoity bas o świetnym impulsie. Wkońcu musimy iśc na jakiś kompromis. 150l to bardzo duża obudowa. Każdy głośnik zagra w każdej obudowie, tylko że różnica polega w jakości tego dźwięku. W 50l zamkniętej będzie bardzo duża wytrzymałość mocowa i bezproblemu głośnik wytrzyma moc dawaną przez wzmacniacze samochodowe. Moim zdaniem głośnik CW1202C w samochodzie jest bez sensu. Lepiej już dać coś mniejszego w dużo mniejszej obudowie niż te 150l, a zagra bardziej przyzwoicie.
W tej chwili mam Tonsilowskiego niskiego GDN 20/80/2, gra w małej skrzynce 38l, a po włożeniu do auta wykonuje masaz pleców i rusza lusterkami. Autko to nowa Corsa, która ma świetnie wytłumiony bagażnik !! Dźwięku nie slychać praktycznie na zewnątrz za to w środku poprostu ideał.
|
Znawca -
 |
|
|
|
marian81
|
|
nie wiem dlaczego ale jakos kusi mnie zeby własnie włozyc Cw1202 do 150 l i do bagaznika, jesli nie bedzie sie dobrze spisywał to zawse mozna postawic go w domu a tam juz napewno bedzie extra. Pozdrawiam
|
 |
|
|
|
Snofru
|
|
ja Ci cos poradze - sprzedaj go jakiemus frajerowi
pozdrawiam |
 |
|