Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2125 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Alphard CW1202C... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Alphard CW1202C..."   

marian81
 Wysłana - 3 październik 2003 20:09        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam, posiadam CW1202C i prosze o rady do jakiej skrzyni go włozyc, zeby sprawdzał sie jak najlepiej w samochodzie. Dzieki

ttrol
 Wysłana - 3 październik 2003 20:21      [zgłoszenie naruszenia]

I znowu Alphard! Aż brak słów...

ttrol

rafcio363
 Wysłana - 4 październik 2003 11:35      [zgłoszenie naruszenia]

Taki sam post był pare dni temu poruszany.
Zanim ocoś spytasz najpierw poszukaj w archiwum,
chyba ze nieumiesz:) [www.mdcs.prv.pl]

Nikt niemówił że będzie łatwo
I Nie Jest!!!!!!!

DjDamian
 Wysłana - 6 październik 2003 14:15      [zgłoszenie naruszenia]

I co z tego że znowu Alphard ?? To wcale nie są złe przetworniki jak wiele osób uważa. Jedyny bład to dobieranie do tych głośników złych obudów !! Każda firma ma byle badziew, na którym zarabia kase i swoje perełki !!

Co do obudowy tak jak pisałem Ci na maila. Lepiej byłoby wsadzić w ten bagażnik skrzynie z CW1002C, ale skoro go już masz to 50l zamknięta. Powinno to wystarczyć.

Znawca -

marian81
 Wysłana - 9 październik 2003 01:12      [zgłoszenie naruszenia]

ja sadze ze obudowa raczej okm 150l

DjDamian
 Wysłana - 9 październik 2003 16:14      [zgłoszenie naruszenia]

hmm projektując subwoofer do auta kierujemy sie przedewszystkim wielkim głośnikiem. Jednak zapominając że czasem mamy mało miejsca w nim. Alphard w 150l to taka szafa którą musielibyśmy wrzucić w auto i z nią jeździć. Robiąć go 50l uzyskujemy przyzwoity bas o świetnym impulsie. Wkońcu musimy iśc na jakiś kompromis. 150l to bardzo duża obudowa. Każdy głośnik zagra w każdej obudowie, tylko że różnica polega w jakości tego dźwięku. W 50l zamkniętej będzie bardzo duża wytrzymałość mocowa i bezproblemu głośnik wytrzyma moc dawaną przez wzmacniacze samochodowe. Moim zdaniem głośnik CW1202C w samochodzie jest bez sensu. Lepiej już dać coś mniejszego w dużo mniejszej obudowie niż te 150l, a zagra bardziej przyzwoicie.
W tej chwili mam Tonsilowskiego niskiego GDN 20/80/2, gra w małej skrzynce 38l, a po włożeniu do auta wykonuje masaz pleców i rusza lusterkami. Autko to nowa Corsa, która ma świetnie wytłumiony bagażnik !! Dźwięku nie slychać praktycznie na zewnątrz za to w środku poprostu ideał.

Znawca -

marian81
 Wysłana - 11 październik 2003 14:42      [zgłoszenie naruszenia]

nie wiem dlaczego ale jakos kusi mnie zeby własnie włozyc Cw1202 do 150 l i do bagaznika, jesli nie bedzie sie dobrze spisywał to zawse mozna postawic go w domu a tam juz napewno bedzie extra. Pozdrawiam

Snofru
 Wysłana - 11 październik 2003 19:28      [zgłoszenie naruszenia]

ja Ci cos poradze - sprzedaj go jakiemus frajerowi

pozdrawiam

DJ Virusek
 Wysłana - 23 październik 2003 08:29      [zgłoszenie naruszenia]

DJ DAMIAN WIDAĆ ŻE JARZYSZ BAZĘ>>SZACUNEK

Dla potomnych

seba_x
 Wysłana - 25 październik 2003 08:34       [zgłoszenie naruszenia]

DjDamian masz rację , w 150 litrach to on będzie buczał a nie grał !!!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Alphard CW1202C...

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL