| Autor |
"Amplituder + głosniki, skromny zestaw do 400 zl." |
|
|
manofstyle
|
|
Wysłana - 1 październik 2008 21:21 | zgłoś naruszenie regulaminu
Potrzebuje jakiegoś sprzetu, który da w miare ladny dźwięk dla pomieszczenia o wymiarach 6x2,2m. Nie zależy mi na dużej głośności. Słucham często radia(dlatego amplituder) i czasem muzyki z kompa lub obejrze jakiś film. Wiadomo ze ma być to sprzęt używany i mam zamiar kupić go na allegro. Jeżeli będzie warto doplace. Za jakiekolwiek pomoc z góry dziękuje.
| |
|
 |
|
|
|
manofstyle
|
|
|
|
|
wujekborys
|
|
tak jak kolega pisze jakis wzmacniaczyk unitry i kolumienki ;) cieszy mnie fakt ze chcesz stereo a nie jakies pierdziawki creativa czy logitecha 2.1 :)
|
|
manofstyle
|
|
Który kolega? Obie wczesniejsze ywpowiedzi należa do mnie. Pisałem już ze chce amplituner. Teraz cyztam ze lepiej kupic, wzmacniacz+tuner. Juz sie nie orientuje. |
 |
|
|
|
impaller
|
|
no jeśli chodzi o jakość to tak kompromisem jest właśnie integra + tuner, amplituner jak masz mało miejsca to od biedy ujdzie ale wiadomo im więcej rzeczy w środku tym więcej potencjalnych źródeł zakłóceń poza tym wiecej cześci wiec potencjalnie producent ma więcej możliwości do cięcia kosztów a ideałem przed wzmacniacz dwa monobloki i tuner ale to już koszty koszty koszty. Z resztą to jest materiał na osobny temat.
Z takim budżetem nie zaszalejesz ja bym na twoim miejscu szukał albo jakiejś unitry (jak pisałeś miałeś tosce) albo radmora do tego np mildtony (osobiście bardzo lubię ich brzmienie) albo coś innego. Wiadomo najpierw powinieneś dobrać kolumny a do nich wzmacniacz.
Zmieniony przez - impaller w dniu 2008-10-02 00:41:35
Infinity RS 3000 |
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
|
|
|
manofstyle
|
|
kurcze głosniki juz poszły dizeki za linki, bo siedzialem wcozraj nad tym do 2 rano i dizsiaj w pracy i nic konkretnego nie znalazlem, przegladne i sie wypowiem pod katem tego co mi zaproponowales. |
 |
|
|
|
manofstyle
|
|
W technicksy i pioniery rozumiem ze mam sie nie pochac? Bo widze ze gdybym lekko naciągną budzet to bym dorwal z pilotem.
znalazlem taki ONKYO TX-7920 z pilotem za 260zl brac?
Zmieniony przez - manofstyle w dniu 2008-10-02 21:49:42 |
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Pionner czemu nie, technicsy to raczej zostawić. Widze ze kolumienki kupil chyba kolega z forum bo nick ten sam.
 |
|
|
|
manofstyle
|
|
No wlasnie mialem pisać ze specjalista sie wypowiedizał i po tej wypowiedzi wiekszośc sprzetu wykupiona. Chyba wezmę ten ampli co napisalem, i do niego jakies glosniki, tylko jakie? Wyczytalem ze magnaty, tansile i tannoye dobre i teraz nie wiem, czy warto dolozyc troche od glosników a kupić słabszy ampli(z myslą ze kiedys wymienie na lepszy, czy ten ampli i do niego glosniki) CHociaz mysle ze jak bedzie dobrze gralo to nie szybko bede wymienial. Doradzisz cos? |
 |
|
|
|
impaller
|
|
tak wyszło że szukałem monitorów akurat :D
Infinity RS 3000 |
 |
|