Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 11234 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Antena Pokojowa 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Opcja Wyniki Głosuj
A moze antena szerokopasmowa?? 
wyniki ankiety dostępne po głosowaniu
Autor "Antena Pokojowa"   

Kuba987
 Wysłana - 10 wrzesień 2006 14:07    | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam!
1 raz mam doczynienia z jakakolwiek antena pokojowa.
Sprawa jest prosta. Posiadam w komputerze karte Tv (tuner) lecz aby odbierac jakiekolwiek programy potrzebuje antenu lub kablówki.
Postanowilem kupic antene pokojowa:
[allegro.pl/item125287511_antena_pokojowa_tv_wzmacniacz_68db_promocja_.html]
ale nie jestem pewien czy bede odbierał podstawowe kanały: (zalezy mi jedynie na TVP1/2 TVN i POLSAT.
Niestety nie mam zbytnich warunkow na postawienie anteny na dachu wiec bedzie ona co najwyzej na parapecie
Wiec moje pytanie czy bede odbierał te programy i w jakiej jakosci.
Moje jedyne pomocne informacje to to: ze mieszka w małym miescie
Radzionków (ok. 26 kilometrów od Katowic w woj. Śląskim)

~ 1013037

Preskaler
 Wysłana - 11 wrzesień 2006 16:00      [zgłoszenie naruszenia]

Zdecydowanie najlepsza antena pokojowa jest gorszym rozwiązaniem od najgorszej dachowej. Nikt nie da takiej gwarancji nawet przyzwoitego odbioru bo to nie zależy tylko od anteny ale przede wszystkim od warunków lokalnych.

Preskaler

Specjalista -

Kuba987
 Wysłana - 11 wrzesień 2006 16:05      [zgłoszenie naruszenia]

jesli jednak zdecyduje sie na antene do domu to lepiej pokojowa czy moze szerokopasmowa?? Bo jednak na dach byloby najlepiej ale powarzam ze nato nie ma szans -.-

~ 1013037

Preskaler
 Wysłana - 11 wrzesień 2006 21:43      [zgłoszenie naruszenia]

Antena szerokopasmowa i pokojowa to dwa różne pojęcia posiadające wspólne elementy. Tak więc mogą być szerokopasmowe anteny pokojowe. Domyślam się jednak, że chodzi Ci o zewnętrzną antenę szerokopasmową (ze wzmacniaczem)i w takim przypadku jest to lepsze rozwiązanie od a. pokojowej.

Preskaler

Specjalista -

Kuba987
 Wysłana - 12 wrzesień 2006 13:28      [zgłoszenie naruszenia]

dzieki za info SOG dla ciebie a tak poza tematem to normalnie za TV płaci sie abonament a jesli ja sobie bede taka antenka odbieral te najprostsze programiki to nie musze placic?? Moze ktos mnie wykryje i kiedys odwiedzi mnie policja ??

~ 1013037

Preskaler
 Wysłana - 12 wrzesień 2006 19:40      [zgłoszenie naruszenia]

Kiedyś jakiś minister tłumaczył, że abonament nie płaci się za odbieranie TVP tylko jest to podatek od telewizora. Jeśli kolejny minister tego nie zmienił to odbieranie TVP na komputerze powinno być bezpłatne. Abonament płaci się tylko od sprawnego OTV podłączonego do jkiejkolwiek anteny (lub nawet nie podłączonego). Jeśli nie chce się więc płacić abonamentu od OTV to trzeba mu zablokować możliwość odbioru z anteny i używać go wtedy można jako monitora (A/V i np. DVD).

Preskaler

Specjalista -

himen20
 Wysłana - 22 listopad 2006 17:12      [zgłoszenie naruszenia]

Mam taki problem z telewizorem, od pewnego czasu obraz jes kiepski. Klatki obrazu przechodzą przez ekran, tak że jest czsami połowa obrazu u góry a druga połowa jest na dole, najgorzej jest na tvn a najlepiej na tvp1. Wydaje mi sie że to wina anteny. Telewizor to thomson 21 cali, mam go kilka lat zawsze działał dobrze. Wszystko pojawiło się kilka tygodni temu. Obok telewizora stoi skrzynia z komputera. Pewnego dnia byli gości którzy mi na prawiali kompa i od tego czasu wydaje mi sie że sie posuł obraz w tv.Komputer zawsze stał obok telewizora a obraz był i tak dobry wiec nie wydaje mi sie aby to wina była komputera.co wy na to?

Preskaler
 Wysłana - 23 listopad 2006 11:15      [zgłoszenie naruszenia]

No niestety zacznę od pretensji! Dlaczego nie napisałeś oddzielnego tematu? Na przykład "Kiepski odbiór OTV". Po drugie piszesz o gościach, którzy cię odwiedzali i... prawie podajesz ich liczbę i dane personalne a nie podałeś podstawowych informacji! Z jakiej instalacji antenowej korzystasz i w jaki sposób do niej jest podpięty Twója OTV?
Poczytaj trochę więcej a dopiero póżniej zadawaj pytania ale w sposób ogólnie wymagany na "Forum"!

Preskaler

Specjalista -

himen20
 Wysłana - 23 listopad 2006 14:38      [zgłoszenie naruszenia]

no taka zwykła pokojowa antena ze wzmacniaczem, zawsze działała dobrze a teraz jest kicha

Preskaler
 Wysłana - 23 listopad 2006 16:24      [zgłoszenie naruszenia]

Anteny pokojowe odbierają zmiennie wraz z pogodą, porą roku, poruszającymi się w pokoju osobami itp. Jeśli chcesz mieć pewny i na przyzwoitym poziomie odbiór to zamontuj sobie antenę ZEWNĄTRZNĄ!

Preskaler

Specjalista -

himen20
 Wysłana - 23 listopad 2006 16:42      [zgłoszenie naruszenia]

tyle to każdy wie

Zmieniony przez - himen20 w dniu 2006-11-23 16:42:35

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Antena Pokojowa

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL