Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2364 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Awaryjność Telestara 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Awaryjność Telestara"   

wwroblik
 Wysłana - 10 grudzień 2003 10:55        | zgłoś naruszenie regulaminu

Ostatnio pojawila się w sieci marketów
MAkro oferta tv Telestar 28', panoramiczny, tv ma jeszcze wbudowany odtwarzacz DVD, a to
wszystko za cenę ok 1850zł. Zastanawiam sie nad zakupem tego zestawu stąd
też interesuje mnie Wasza opinia. Czy aby jakość tego zestawu może byc tak samo
niska jak cena? (chodzi mi o awaryjność takiego sprzętu)Dla porównania Grundig 29 clali w tejże samej ofercie
kosztuje ok1750zł.
Z góry dziekuje za opinię.

Preskaler
 Wysłana - 10 grudzień 2003 15:22      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Ja osobiście nie wybrałbym "Telestara" z tego powodu, że jest to kombajn. Sprzęt kombinowany narażony jest na niepotrzebne nagrzewanie. Przecież nie zawsze oglądać się będzie DVD /bo odwrotnie to może się zdarzyć/ więc po co ma się podgrzewać od TV - DVD, jeśli się go nie używa. "Grundig" też nie należy do moich ulubionych firm, więc także nie wybrałbym go.
Pozdrawiam!

Preskaler

Specjalista -

wwroblik
 Wysłana - 11 grudzień 2003 09:51      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Dzięki za opinię. No cóż zapwne jak i ja preferujesz produkty bardziej markowe niż wspominany Telestar, ale mnie przedewszystkim ogranicza "kasa" którą moge przeznaczyć na taki sprzęt. Nie dodałem wczoraj, że w zestawie jest jeszcze stolik pod tv oraz komplet 5 głosników satelitek i niskotonowy. Czyli za cene 1889 zł jest to chyba całkiem atrakcyjna oferta.
A mnie jako totalnego laika ciągle nurtuje pytanie jak to się będzie uzytkowalo, czy aby nie jest to jakaś "jednorazówka" którą po wygasnięciu gwarancji trzeba wywalić, bo się nie opłaca naprawiać.
W zasadzie to miałbym nawet obawy co do zakupu mocno markowego sprzętu w dużych marketach, gdyż wydaje mi się że taniość danego sprzętu musi być okupiona montowaniem z tańszych elementów. Ale to juz chyba inny temat na dyskusję.

Preskaler
 Wysłana - 11 grudzień 2003 11:11      [zgłoszenie naruszenia]

Myślę, że TV powinien "chodzić" nieżle. Mam tylko zastrzeżenia do DVD. Uwagi j.w. Większość sprzętu TV oparta jest o podzespoły "skośnookie" przeważnie produkcja Hong-K, lub Korea. Ciężar sprawy leży tutaj w kineskopie, który w zasadzie decyduje o żywotności TV. Obecnie jednak raczej wszystkie wytrzymują okres pracy ok. 10 lat. W tym układzie, nawet gdyby DVD po kilku latach "wysiadło" /co nie jest wcale pewne/ to pozostaje TV z niezłą /jak przypuszczam/ fonią z tzw. kinem domowym.
Pozdrawiam!

Preskaler

Specjalista -

biker1
 Wysłana - 2 styczeń 2004 20:57      [zgłoszenie naruszenia]

cześć
Mam takiego Telestara "28 od miesiąca i wygląda to zachęcająco. Kineskop ma dobry kontrat, poprawne kolorydobrze radzi sobie z korekcją szumów(a korzystam ze zwykłej anteny na dachu kamienicy)Wzmacniacz w kinie domowym też jest dobrej klasy. Co do odtwarzacza DvD to mam tylko zastrzeżenia do menu które nie jest w języku polskim.Napewno wart jest swojej ceny szczególnie przy wykorzystaniu dżwięku 5.1. Co do awaryjności wyjdzie to w praniu, pozatym ten typ sprzedawany jest w większości krajów Europy.

biker

daFojtek
 Wysłana - 3 styczeń 2004 03:39      [zgłoszenie naruszenia]

takze przymiezam sie do kupna tego TV i zastanawia mnie jedno gdzie oni produkuja te telewizory> no i oczywiscie jak spisuja sie glosniki dolaczone do zestawu?

biker1
 Wysłana - 6 styczeń 2004 15:46       [zgłoszenie naruszenia]

cześć
[http://www.telestar.com.pl/html/produkty.html], [www.profilo-telra.com.tr]

przesyłam strony na ktorych możesz podejrzeć dane techniczne
Ja jestem jak najbardziej zadowolony z dzwięku, szczególnie kiedy korzystam z zewnętrznych głośników 5.1. DVD sprawuje się bez zarzutu, czyta wszystkie formaty (dvd-R/RW; dvd+R/RW (bez dvd-RAM))do tego nie ma problemów z płytami audio i mp3.
Z drugiej strony nie jestem jakimś expertem od dżwięku, więc może się myle.
Jedno jest pewne za tą cene otrzymujesz adekwatną technologie, która moim zdaniem zwyklemu zjadaczowi chleba wystarcza.
Mósisz jeszcze raz zastanowić się czy napewno chcesz ekran formatu 16:9

pozdrawiam !

biker

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Awaryjność Telestara

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL