| Autor |
"Bateria Orbit" |
|
|
Konio
|
|
Wysłana - 8 lipiec 2003 11:37 | zgłoś naruszenie regulaminu
Cześć
Mam zamiar kupić baterię do Nokii 3310. Sprzedawca w Germanosie polecał mi taką właśnie baterię Li-Ion 900mA, kosztuje ona 80zł i ma roczną gwarancję. Czy ktoś używał baterii tej firmy? Podobno nie oryginalne baterie trzymają tylko kilka m-cy.
| |
|
 |
|
|
|
KOBE22
|
|
za 80 zl ja sprzedaje li- polymerowe ogniwa (1500 mah)z tym ze daje klientom 3 miechy gwar. Ta cena z Germanosa jest wysoka, odnosnie nieoryginalnych baterii to bzdura, dobre ogniwo ma czasem lepsza zywotnosc niz oryginal.
członek-mafia.suple.hardcor.pl
|
Specjalista -
 |
|
|
|
Konio
|
|
Dziękuję, zarobiłeś soga. |
 |
|
|
|
P_O_R_N_O
|
|
czym sie rozni Li-ion od tej polimerowej?
|
|
aD1
|
|
Nie jestem pewnien, moge sie mylic ale wydaje mi sie ze polimerowe bateria sa nowsze, nie trzeba ich formatowac i maja takie cos ze mozesz je ladowac w kazdej chwili bo nie zapamietuja ostatniego stanu naladowania baterii, czyli nie zmienia sie dlugosc ich trzymania.
Jak zle mowie to Kobe albo ktos poprawi.
|
|
|
no_fear
|
|
Różni się składem chemicznym. Li-ion -> Litowo-jonowa, Li-pol -> Litowo-polimerowa. W zależności od składu chemicznego i budowy można uzyskać rożne właściwości. Li-pol jest jednym z najnowocześniejszych rozwiązań i został w niej prawie całkowicie wyeliminowany efekt pamięci |
 |
|
|
|
P_O_R_N_O
|
|
A jest bateria polimerowa do Nokia6510? jesli jest to ile kosztuje i gdzie ją można kupić?
|
|
no_fear
|
|
polimerowki do 6510 nie ma
polecam oryginalną bateryjkę NOKII li-on
wydaje mi sie, ze lepiej miec oryginalną bateryjke, ktora potrzyma 5dni, niz innego producenta - zasilająca fona o dzień dłużej...
ale to kwestia indywidualna |
 |
|
|
|
KOBE22
|
|
Polimerowki sa ale nie sa to produkty oryginalne. Jednak w 6510 polimer Ci niepotrzebny bo ten tel. ma i tak swietny czas czuwania
|
Specjalista -
 |
|
|
|
no_fear
|
|
|