Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1126 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
Blaupunkt - problem z CD 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Blaupunkt - problem z CD"   

StevMaster
 Wysłana - 11 wrzesień 2006 20:10        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam !!
Mam problem z Radiem Blaupunkt Florida a mianowicie z CD kupiłem radyjko, które od czasu do czasu wariuje i podczas słuchania CD w głośnikach słychać szarpiący dźwięk - jakby skwierczenie i CD przestaje grać. Po parokrotnym wyjęciu i włożeniu CD zaczyna grać - ale nie ma regóły kiedy zacznie grać i kiedy przestaje. Radio natomiast odbiera bez zarzutów. Stosowałem płyty czyszczące ponieważ sądziłem, że to wina przebrudzonego lasera ponieważ radio było juz używane. Płyta czyszcząca nic nie poradziła. Sądze że to końcówka mocy. Czy ktoś z was spotkał się byc może z takim problemem ? Proszę o pomoc i z góry dziękuję za porady i opinię.

zbys
 Wysłana - 12 wrzesień 2006 01:52      [zgłoszenie naruszenia]

Jezeli radio gra dobrze, to nie koncowka. Albo laser, albo naped dysku - silniczek, co kreci dyskiem.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

StevMaster
 Wysłana - 15 wrzesień 2006 19:50       [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki za pomoc ale okazało się że to wina scalaka na płytce tzn. puściły nieco luty i pod scalakiem zaszła mała korozja - wina fabryczna tak myślę. Podczas małych drgań oraz nagrzewania się płytki zachodzilo to o czym wspomniałem na samym początku. Tak więc na przyszłość jak by się ktoś spotkał z podobnym problemem dla szybszego zlokalizowania wady wspominam o tym.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Blaupunkt - problem z CD

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL