Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 673 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Brak kanałów w TV 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Brak kanałów w TV"   

Chinczas
 Wysłana - 6 maj 2011 15:32        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, mam taki mały problemik w domu otóż zniknęły mi wszystkie kanały tv z wszystkich telewizorów, albo śnieży, albo widnieje napis "brak sygnału" :/ nic nie było ruszane, ani przestawiane, jedynie wyłączyli prąd na pare godzin, a gdy znów włączyli, to w tv już nic nie było, a wczesniej działało bez zarzutów. Wymieniłem zasilacz antenowy, kręciłem anteną w różne strony, od nowa porozkręcałem i poskręcałem wtyczki od kabla antenowego, sprawdziłem tez kabel przy antenie czy sie nie obluzował, ale nie, nic z tych rzeczy. Wszystko jest tak jak wczesniej, a gdy włączam automatyczne strojenie w którymkolwiek z tv to nie wyszukuje nic prócz śniegu, zero odbioru, ocb? :/ Może jest coć czego nie zrobiłem jeszcze, a może się okazać pomocne. Macie jakieś pomysły, hmm ?

zbys
 Wysłana - 6 maj 2011 23:45      [zgłoszenie naruszenia]

A dlaczego wylaczyli prad? Moze cos robili i np. ucieli ci kabel antenowy? Sprawdz dokladnie przebieg kabla. Wymieniles zasilacz, a to moze wzmacniacz antenowy walnal?

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

Chinczas
 Wysłana - 7 maj 2011 14:24       [zgłoszenie naruszenia]

Nie nie, gdzies tam daleko jakas awaria na słupie była, ale już znalazłem przyczyne: wtyczka idąca od anteny do rozgałęziacza kabla była lekko uszkodzona czego przy skręcaniu nie zauważyłem, dopiero po którymśtam już z kolei sprawdzeniu wszystkiego to dostrzegłem, wymieniłem ją na nową i teraz wszystko działa można usunąć temat, dzięki za odp.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Brak kanałów w TV

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL