Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1561 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Buczenie w glosnikach 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Buczenie w glosnikach"   

Rocky B.
 Wysłana - 6 luty 2004 09:59        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Mam pewnien problem. Do kompa mam podlaczone 2 glosniki od wiezy, i ostatnio podlaczylem sobie jeszcze 2(wzmacniacz->komp). I ustawilem sobie 4 kanaly. Jak sie zmienia ilosc kanalow to i sie zmieniaja wlasciwosci tych wyjsc (rys.)
Poczatkowo kabel od glosnikow od wiezy mialem wsadzony w ten zielony kanal.(glosniki od wiezy stoja z tylu). A wiec jak odpalilem 4 kanaly to zmienily sie wlasciwosci i ten od wiezy musialem wsadzic w ten niebieski kanal. Jak go wsadze to mi buczy w glosnikach. Tylko w tym zielonym jest dobrze. Natomiast gdy przednie glosniki wsadze w ktorys z tych kanalow to jest dobrze.
I co tu moze byc nie tak? Kanaly sa dobre bo inny kabel nie buczy, a kabel od wiezy tez raczej jest dobry bo w zielonym nie buczy.

The World Is Yours

pitkiler
 Wysłana - 19 luty 2004 21:17      [zgłoszenie naruszenia]

o ile się znam to to niebieskie gniazdo słuzy jako wejście stereofoniczne ,pod różowe można podpiąć mikrofon/mono/ natomiast do podpięcia głośników słóży to zielone gniazdo!!!

djgrafik
 Wysłana - 20 luty 2004 01:31      [zgłoszenie naruszenia]

czy to napewno jest dwukanałówka?? bo jesli tak to powinny byc 4 gniazda takie ... na zdjeciu masz line in ; line out ; mic.... a chyba cos jest pocyganione z tym right speaker front speaker

Zmieniony przez - djgrafik w dniu 2004-02-20 01:32:30

DjGraficzek

djgrafik
 Wysłana - 20 luty 2004 01:36      [zgłoszenie naruszenia]

to jest tak: ty masz karte muzyczna minta a oni w ofercie maja i 2, 4 ,6 kanałówki i maja do tego jeden soft. ale jak niemasz 4 kanałówki (a niemasz prawdopodobnie) to ci tego nieobsuży... tak mi sie wydaje.. ale jestem zmeczony i moge sie myslic. w powyzszym byka juz walnąłem chodzilo mi o czterokanałówke a napisałem dwukanałówka gdyz o takie myslałem... ale juz pozno wiec.. :D pprzepraszam

Zmieniony przez - djgrafik w dniu 2004-02-20 01:37:56

DjGraficzek

Rocky B.
 Wysłana - 20 luty 2004 16:15       [zgłoszenie naruszenia]

Ale wy niebadacie o co mi chodzi. Gra wszystko na 6 kanalow tylko buczy w tym niebieskim kanale. Troche wyciszylem na wiezy a podglosilem w kompie - jest troche lepiej.

The World Is Yours

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Buczenie w glosnikach

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL