| Autor |
"CB Radio w Mieszkaniu/Domu" |
|
|
MrFire120
|
|
Wysłana - 4 styczeń 2010 04:11 | zgłoś naruszenie regulaminu

Ej mam do was pytanie czy jest mozliwosc uzywania CB Radia w domu lub mieszkaniu.![]()
| |
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Oczywiście, że tak! Potrzebna jednak do tego odpowiednia antena syacjonarna (samochodowas się nie nadaje). No i oczywiście zasilacz (atestowany).
Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2010-01-04 12:25:22
|
|
|
MrFire120
|
|
A masz linki do sklepow . |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Wpisz w "Allegro" - szukaj "Stacjonarna antena CB"! Mam uszkodzonego kompa i wieki mi schodzi z przeglądaniem.
|
|
|
TJM
|
|
Ja używam samochodowej, bo taką miałem pod ręką - nie jest to żaden rarytas ale jako tako odbiera i zasięg nadawania też nie jest zły.
Jako zasilacz stary AT/ATX daje radę, z tym że na wszelki wypadek wypadałoby dobudować filtr przeciwzakłóceniowy na wejściu, coby przypadkiem jakiś resztkowy sygnał w.cz. z CB nie wydostawał się do sieci energetycznej.
|
|
Preskaler
|
|
Antena samochodowa jest tak zbudowana, że zestroić ją można gdy jest zamocowana do samochodu (rodzaj przeciwwagi). Bez tego można spalić końcówkę (o małej skuteczności nie wspomnę).
|
|
|
Larymaniek
|
|
|
|
|
MrFire120
|
|
a co jeszcze do tego mozna dokupic i co myslicie CB radio President johnny 2 lub 3 |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
No nie wiem co znaczy - można kupić? Można kupić wiele rzeczy mniej lub bardziej niepotrzebnych. Z całą pewnością trzeba kupić antenę, kabel antenowy, wtyczkę, jakiś maszt z odciągami i uziemieniem, zasilacz a do tego można jakiś mikrofon z "fontannami", może przyrąd do strojenia anten (S-meter) i wiele jeszcze akcesoriów bardziej lub mniej nieprzydatnych!
|
|
|
MrFire120
|
|
a ile to razem wyniesie w funtach?
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Nie wiem bo nie pamiętam jakie są ceny w tej walucie. Wystarczy iść do sklepu i zapytać!
|