Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 894 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
CD-RW w zwykłym boom box'ie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "CD-RW w zwykłym boom box'ie"   

dj.piotras
 Wysłana - 6 wrzesień 2003 12:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

jak w temacie, orientuje sie ktoś jak sprawić aby zwykły boom box firmy sony odtwarzał CD-RW ???

Dzielność nie jest właściwością ciała, lecz duszy; stanowi o niej moc serca, a nie siła ramion i nóg.

Ss
 Wysłana - 8 wrzesień 2003 15:50      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli nie jest fabrycznie przystosowany do CDRW to raczej nic na nim nie odtworzysz. Ale... jest jeden trik, płyta rw płycie rw nierówna To znaczy tyle że na jednych rw może ci chodzić a na niektórych nie. Spróbuj stare dobre RICOH CDRW 4x lub jakieś CDRW TDK. Nagraj audio, upewnij się że zamknęło płytę no i może ruszy.

--------------------
Zrób SE to sam

dj.piotras
 Wysłana - 8 wrzesień 2003 21:15      [zgłoszenie naruszenia]

może Cię zaskoczę, ale z całą pewnością mogę stwierdzić iż takowej przeróbki dokonać idzie, jeśli się nie mylę to wystarczy dokonać wymiany jednego z elementów biernych. Miałem kiedyś publikację na ten temat w rękach ale nie byłem tym tematem zainteresowany. A co do tych RW to muszę wypróbować !

Dzielność nie jest właściwością ciała, lecz duszy; stanowi o niej moc serca, a nie siła ramion i nóg.

Ss
 Wysłana - 8 wrzesień 2003 22:30       [zgłoszenie naruszenia]

Możliwe. Ja mam odtwarzacz DVD który nie czyta płyt CDR ani CDRW jednak jeśli włożyłem do niego CDRW RICOH'a lub TDK to działało bardzo dobrze. Płytki innych firm nie chciały za cholerę ruszyć. Więc jednak może zaskoczy ci bez żadnych przeróbek.

--------------------
Zrób SE to sam

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

CD-RW w zwykłym boom box'ie

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL