Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1390 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
CD (co moze byc) 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "CD (co moze byc)"   

rzeziu
 Wysłana - 1 lipiec 2003 15:32        | zgłoś naruszenie regulaminu

Siema moj drugi probelm moi rodzice mają jakąs wieze Thompsonic /badziejstwo i od pwenego czasu CD niechcial czytac plytek trzeba bylo go pokrecic aby odpalil, ale dlugo to n ie trwalo teraz woogule nie dziala niechce ruszyc zadną plytką co moglo sie zwalic?? prosze o odpowiedz THX

rzeziu
 Wysłana - 1 lipiec 2003 15:34      [zgłoszenie naruszenia]

Silniczki są dobre bo je sprawdzalem

Cubestone
 Wysłana - 1 lipiec 2003 16:24      [zgłoszenie naruszenia]

Mozesz mi napisac jakim sposobem sprawdzales silnik krokowy?

...keep your friends close enemies closer...

rzeziu
 Wysłana - 1 lipiec 2003 16:27      [zgłoszenie naruszenia]

wzlutowalem i pdolaczylem pod zasilacz 5V silnik ma 5,6V podlaczylem i dzalają

Cubestone
 Wysłana - 1 lipiec 2003 20:24      [zgłoszenie naruszenia]

pisz wyraznie...z tego co mi wiadomo to silnik krokowy potrzebuje sterownika-czyzbym sie mylil??

...keep your friends close enemies closer...

slimak
 Wysłana - 1 lipiec 2003 22:03      [zgłoszenie naruszenia]

Najprawdopodobniej układ regulacji ostrości jej po prostu nie uzyskuje. Dlatego nie rusza silnik napędu płytki. Jeżeli elementy optyczne są czyste, to może to oznaczać utratę emisji diody laserowej. Jeżeli sprzęt ma trochę latek to trzeba podciągnąć delikatnie moc lasera. Jeśli to nie pomoże, to klapa i trzeba wymienić diodę laserową. Z doświadczenia wiem, iż jest to dość droga zabawka oraz wymaga wprawy i zmysłu elektronicznego, ale jak ktoś czuje sentyment ...

Powodzenia!

Ślimak

rzeziu
 Wysłana - 2 lipiec 2003 06:25      [zgłoszenie naruszenia]

Siema to znów ja napisze to jeszcze raz: Rodzice mają wieże Thompsonic i od pewnego czasu CD niechcial odpalic żadnej plyty CD, pare razy szarpnoł plytką i wyskoczyl komunikat NO DISC trzeba było pokręcic płytką aby zaskoczyła , ale dlugo tak nie pochodziło teraz woogule niechce szarpnąc plytką, i odrazu pisze NO DISC (pokręcam wciągle plytką aby zaskoczył ale nie działa) Pierwsza myśl to były silniczki ale wylutowałem oby dwa Silniczki sprawdziłem je miernikiem i działają?? Mam nadzieje że zrozumiecie już to co wam napisałem!! Proszę o odowiedż??

slimak
 Wysłana - 2 lipiec 2003 11:00      [zgłoszenie naruszenia]

Tak jak wypowiedziałem się wcześniej - to jest to - padł laser. Już sam musisz zdecydować czy wymieniać czy nie.

Powodzenia!

Ślimak

rzeziu
 Wysłana - 3 lipiec 2003 18:35      [zgłoszenie naruszenia]

Siema Slimak to jeszcze raz ja
rozkręciłem dzisiaj ta wieze i strasznie grzeje sie A1020 co to jest?? nie jestem jeszcze dobrym elektronikiem ucze sie wytlumacz mi plase co to jest i dlaczego sie grzeje??

slimak
 Wysłana - 4 lipiec 2003 19:17      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli wygląda tak jak na obrazku to oznacza to iż jest to układ TZA 1020 i aplikacja znana mi jest pod nazwą przedwzmacniacza do cyfrowych układów CDRW i nie powinien być bardzo gorący natomiast ciepły jak najbardziej.

Ślimak

rzeziu
 Wysłana - 6 lipiec 2003 09:07      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć to nie jest to co na schemacie (A1020 ma 3 nóżki) i to wszystko

Zmieniony przez - rzeziu w dniu 2003-07-06 09:07:51

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

CD (co moze byc)

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL