Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1652 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
CZY TO WOOGÓLE JAKOŚ ZAGRA ?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "CZY TO WOOGÓLE JAKOŚ ZAGRA ??"   

Warg
 Wysłana - 10 kwiecień 2004 12:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

Zwracam się do waz z pytaniem czy to zagra ... niechodzi mi o jakąś super jakosć ... ważneżeby, ma to być wzmacniacz do gitary skłądający siez różnych kitów.

przedwzmacniacz [nordelektronik.pl/ne/ne099.htm]
dlatego że przedwzmacniacz niema regulacji tonów więd chce dać korektor graficzny [jabel.pl/j_zest/j_066s.htm]
i końcówka mocy [jabel.pl/j_zest/j_035s.htm]

z gódy dzięki za pomoc!

Iron
 Wysłana - 11 kwiecień 2004 15:40      [zgłoszenie naruszenia]

Przejrzalem opisy ,powinno dzialac ,ale troche pracy trzeba wlozyc zeby wszystko poskladac ,dodatkowo nalezy zrobic zasilacz do koncowki mocy i na 12V do przedwzmacniacza i korektora ,a gdzie obudowa do calosci ? Polecam kupic gotowy wzmacniacz estradowy np. Eltron 100 za nieduze pieniadze .Sam mam taki i jest naprawde niezly do takich zastosowan . Chyba ,ze naprawde lubisz majsterkowac . Zerknij na linka : [http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23661359]

Warg
 Wysłana - 11 kwiecień 2004 20:15      [zgłoszenie naruszenia]

Gdybym miał blizej to m ożę bym kupił bo wole najpierw przetestować, a tak to se pomajsterkuje, może czegoś się naucze :-p ... a pozatym to ma byćwzmak głównie do grania w domu i denerwowania rodzicó włącznie z sąsiadami . A tak na marcinesie ... myślałem nad zasilaczem do equalizera i przedwzmacniacza czy nadawał by siejeden zasilacz a do napięcie na przedwzm. i equalizer dojeżdzał bym stabulizatorami czy coś takiebgo by działało ?

Iron
 Wysłana - 12 kwiecień 2004 00:15      [zgłoszenie naruszenia]

Stabilizowany zasilacz do korektora i przdwzmacniacza moze byc na 12V ,bedzie OK np. na ukladzie 7812 .

Warg
 Wysłana - 12 kwiecień 2004 06:20      [zgłoszenie naruszenia]

deokładnie to będzie stabilizator lm7812 dla przedwzmacniacza bo jest na 12V i lm7809 dla equalizera bo jest na 9V. SOG dla Ciebie

Jutro chyba pojzad kupićsobie już KIT-y i części na zasilacz , izaczne zbieranie kasy na trafo do końcówki mocy

Zmieniony przez - Warg w dniu 2004-04-12 06:31:24

Iron
 Wysłana - 12 kwiecień 2004 09:24      [zgłoszenie naruszenia]

W takim razie zycze wytrwalosci ,zwlaszcza przy pracach mechanicznych ,brrr. Powodzenia .

Warg
 Wysłana - 12 kwiecień 2004 09:34      [zgłoszenie naruszenia]

jeśli chodzi o obudowe to mam po starym magnetofonie unitry obudowe troche w środku obudowy zmienić z przodu troche wyciąća a żeby ładnie przód wyglądał to zkombinuje kawał kilku milimetrowej blachy lauminoowej i będzi chya dobrze , pozatym jak to mówi stare polskie przywłowie POLAK POTRAFI

Warg
 Wysłana - 28 kwiecień 2004 16:45      [zgłoszenie naruszenia]

Jaki radiator zastosować do tranzystorów (zalecenia producenta "Radiatory tranzystorów T10 i T11 powinny zapewniać odpowiednie chłodzenie przy mocy traconej 40W") czy radiator podobny do tego na rysunku tylko, ze o wymiarach wysokość-30mm szerokość-74mm i długość-115mm (powierzchnia ok.450cm2) radiator jest poczerniany, czy ten radiator wystarczy do chłodzenia obydwy tranzystorów czy tylko jednego?

Zmieniony przez - Warg w dniu 2004-04-28 16:47:19

Ronnie187
 Wysłana - 28 kwiecień 2004 19:34      [zgłoszenie naruszenia]

daj wiatraczki

Warg
 Wysłana - 28 kwiecień 2004 20:04      [zgłoszenie naruszenia]

Wentylator z zasilacza od kompa starczy? i teraz rodzi się kolejne pytanie .. czy pod ten sam zasilacz co jest przedwzmacniacz i korktor można podłaczy wentylatorek ... czy może robić jakieś zakłucienia albo coś?

wc1
 Wysłana - 4 październik 2004 23:16      [zgłoszenie naruszenia]

Czesc,mam Eltrona 100,uzywam go w kapeli do naglasniana vocalu.Niestety slabo się znam na elektronice,czy ktos moze mi poradzic ile omów powinny miec głośniki do niego. Mam teraz wstawione dwa glosniki 50w i 8om, ale glośność jest taka sama niezależnie czy jest podłączony jeden głośnik czy dwa,poprostu sygnal się rozkłada...Co trzeba zrobic zeby dzialal na pełnej mocy...bede wdzieczny za wszelka pomoc. Pozdrawiam. Wojtek

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

CZY TO WOOGÓLE JAKOŚ ZAGRA ??

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL