Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 9612 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Canal + 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Canal +"   

olen
 Wysłana - 21 grudzień 2002 23:19        | zgłoś naruszenie regulaminu

Ktoś się wypowiedział się na forum ,że używa More TV.Podpowiedzcie co to jest ,gdzie o tym mogę się coś dowiedzieć.
Z góry dzięki Olen

wert

Tajniak18
 Wysłana - 4 styczeń 2003 09:19      [zgłoszenie naruszenia]

Sprawdź na stronie tvmania.pl do odkodowania canal + znacznie lepszy jest BORGTV

wauek
 Wysłana - 28 październik 2004 12:01      [zgłoszenie naruszenia]

[tvinpc.prv.pl/]
zalezy jaka masz karte i jaki soft ja obsluguje, jak masz chipset BT8xxx to bez problemu znajdziesz soft, a jezeli SAA7xxx to bedzie wiekszy problem, ale ja juz to rozgryzlem wiec jak masz ten drugi chipset to pisz ja Ci podpowiem co bedziesz chcial. pozdro!

Wydra0
 Wysłana - 29 październik 2004 13:37      [zgłoszenie naruszenia]

Witam
Wauek czytałem twojego posta na temat MoreTV usb gdzie piszesz że za pomocż tego prg udało ci sie zdekodować C+
Właśnie go ściągnąłem jestem ciekaw jak to będzie szło kiedyś wczesniej sie troche bawiłem w rozkodowanie C+ lub HBO z kablówki i niczym nie udało mi się Najlepiej jeszcze wypadł ExoTV ale był czarnobiały obraz i nie było dxwieku
Ja jestem nieszczęsliwym posiadaczem karty LifeView FlyVideo 2000 Cały czas mam problem z softem do niego Mój system to Win XP Po zainstalowaniu sterów ze stronki [www.lifeview.com.tw] zawsze mam jakies problemy z odtwarzaniem TV a to dxwieku nie ma tylko jakiś szum, a to obraz czarnobiały, a to puszczajac sygnał Video na wej karty nie moge odbierać obrazu na ekranie kompa
Jeśli wiecie gdzie moge sciagnać jakies bardzej udane oprogramowanie podajcie adres Zalezy mi na tym abym nie musiał Przełaczać sie z trubu anteny naziemnej lub kablowej a także abym mógł zapisac ustawione przeze mnie kanały na dysku abu moc póżniej w razie formatu zaimportować

Wydra

wauek
 Wysłana - 30 październik 2004 00:51      [zgłoszenie naruszenia]

no wiec...duzo przydatnego softu masz na www gdzie link umiescilem wyzej, ogolnie to osobiscie nie mam zbyt wielu doswiadczen pod xp ale duza wiekszosc ludzi ma problemy natury 'karta tv + winXP'...a wiec tak, ja mam ME, karte avacs smart tv ( kiepska bo malo alternatywnego softu ) ale udalo mi sie. co to obrazu...no niestety, jest czarno-bialy i nic nie da sie z tym zrobic, nie mozna wymagac 'kokosow' za darmo przeciez tzn u mnie kolorki przeswituja czasem ale to i tak nie to...ale ogladac sie da no wiec z tym MoreTvUSB jest jedna nie przyjemna kwestia...caly prog jest po francusku wiec grzebanie w opcjach polega na metodzie 'prob i bledow' ja doszedlem do obrazu...90% przejrzystosci musze przyznac ze z doswiadczen innych, to dobry wynik sproboj i opisz wyniki

wauek
 Wysłana - 30 październik 2004 00:53      [zgłoszenie naruszenia]

u mnie gdy mam na karcie ustwaiony dzwiek na A2 jest kiepsko, gdy przelaczam na NICAM jest juz w 100% idealnie a z obrazem to pogrzeb moze w systemie ? w Polsce obowiazuje PAL D. u mnie dobrze. nie wiem, pisz z czym masz problem jeszcze

Wydra0
 Wysłana - 30 październik 2004 11:31      [zgłoszenie naruszenia]

Hi
Co do tego programu MoreTVusb tp u mnie w ogóle on nie odpałił sie
Po uruchomieniu wyskoczył nastepujący komunikat:
! hwiodrv.dll ne peut pas etre charge!
[OK]
Następnmie Okno z opcjami to które załączyłem

Po wciśnięciu Demarrer
Znowu komunikat:
Impossible de charger les fichiers bind!
[OK]

Ściągnąłem najnowsze stery i program do odtwarzania TV ze str LiveView zainstalowałem no i znowu problemy (cały czas to samo)
-Nie zawsze ale sie zdaza ze przy próbie uruchomienia programu do odtwarzania TV Komp sie resetuje
-Głownie przy kanałach TV w stereo (np.Viva, TVN) siła głośności skacze raz ciszej a raz głośniej Dodam ze ustawienie dźwięku na mono nie pomogło

Wydra

wauek
 Wysłana - 30 styczeń 2005 01:15       [zgłoszenie naruszenia]

Wydra0: my tu piszemy o canal+ a nie viva itp zreszta jak wlaczysz moreTVusb z key'em na jakiejs fali gdzie jest normalny kanal ( nie zakodowany ) to Ci go ladnie zakoduje :-]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Canal +

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL