| Autor |
"Car audio." |
|
|
daamiian
|
|
Wysłana - 2 grudzień 2006 21:27 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam mam zamiar uzbroić mój samochód w sprzęt muzyczny.mam do wydania 1000zł max.Chce zakupić radio, wzmacniacz, głośniki no i w koncu tubę.Mam na oku to radio [aukcja.onet.pl/show_item.php?item=143747469] i do niego chciałbym dobrać pozostałe części zestawu.Chodzi mi tu w szczególności o dobór np; impedancji mocy i tym podobne. dorażcie coś.
Zmieniony przez - daamiian w dniu 2006-12-03 13:03:57
| |
|
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
Zestaw na przód : HELIX BLUE 62 lub PowerBass S-6C
Głośnik do subwoofera kup HERTZ ES 200
I zbieraj pieniązki na wzmacniacz
Znawca -
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Nie chcę lecz muszę się powtarzać, że każdy dobór (zakup) jakiegokolwiek sprzętu (i nie tylko) jest sprawą indywidualną i dla każdego inną. Jeśli chodzi o moje upodobania to mnie brakuje informacji o OR a dokładnie o zakresach (dla mnie muszą być fale długie - przy dalekich wyjazdach zagranicznych to jedyne żródło informacji krajowych). Dodatkowo szukałbym takiego radia z ,nie tylko z wyjściem - na wzmacniacz ale i wejściem. To może jest nieistotne przy dodatkowym wzmacniaczu ale dla mnie ten wzmacniacz jest niepotrzebny. Poza tym radio jak najbardziej godne polecenia!
|
|
|
DjDamian
|
|
Różnica w jakości dźwięku z zestawem na przód na wzmacniaczu, a na samym radiu przy nawet cichym słuchaniu to poprostu przepaść
Znawca -
 |
|
|
|
daamiian
|
|
|
|
|
DjDamian
|
|
Wybacz, ale tak szczerze to sprzet poprostu porażka
Znawca -
 |
|
|
|
KubaD.
|
|
ja bym ci proponowal kupic zestaw glosnikowy DLS na przod, na tyl jakies wysoko-sredniotonowe magnaty, no i zbierac pieniadze na bas i koncowke |
 |
|
|
|
daamiian
|
|
Co było złego w tym zestawie. Możecie mi tyłumaczyć żeby nie robić błędów na przyszłość. |
 |
|
|
|
impaller
|
|
boshmann to prawie najgorszy wybor jaki mozna zrobic, to wogole nie jest tuba tylko glosnik basowy w ksztalcie walca, glosniki wysokotonowe to ja nie am pojecia co to jest wogole jakas chinszczyzna pewnie, a co do wzmacniacza to moc chyba z kosmosu
Zmieniony przez - impaller w dniu 2006-12-13 19:32:25
Infinity RS 3000 |
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
jak dla mnie to ta "tuba" nie ma kształtu walca
Jak masz zamiar montowac glosniki w polke to podaruj sobie tył, zamontuj dobre glosniki z przodu i to nie zadne 3 drozne tylko srednioniskotonowe, na ramie gdzies przy szybie wysokotonowe, nie wiem jakie masz auto i dobra koncowka + dobry głośnik basowy.
 |
|
|
|
impaller
|
|
eee czepiasz sie to i tak szajs jest
Infinity RS 3000 |
 |
|