Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1524 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Chce kupic za 1500! uzywany. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Chce kupic za 1500! uzywany."   

Ronnie
 Wysłana - 7 lipiec 2003 02:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

Co polecacie? Mysle o dwukanalowym wzmacniaczu do kompa.Jakies glosniki z konkretna moca ( moze 50 W - malo??? ) nie szumiace.Jestem poczatkujacym melomanem i nie mam wielkich wymagan, a sprzet mi potrzebny na jakies ciekawsze imprezki w akademiku. Chce wydac 1500 na wzmacniacz i glosniki. Mysle o allegro.Dokupilbym jeszcze sub woofer. Dajcie jakies propozycje,na co musze zwrocic uwage kupujac taki sprzet.Podajcie przyklady.

Ronnie

Zmieniony przez - Ronnie w dniu 2003-07-07 02:24:41

MANIJAQ
 Wysłana - 9 lipiec 2003 10:41      [zgłoszenie naruszenia]

po pierwsze to odpusc sobie głosniki/wzmacniac zkomputerowe tylko kup cos normalnego
ile jestes w stanei dorzucic ponad ten 1500??

pozdrawiam

Piotrek

najlepsiejszy dzial w historii
[http://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=134&forum_title=Sporty+Extremalne]

TEXT ROKU:
"A co mam zrobić z tymi cholernymi bąkami !!! Ten smród jest nie do wytrzymania!!! Koledzy chcą mnie skazać na banicję, bo nawet maski gazowe nie potrafią powstrzymać tego smrodu, a druga sprawa to to że co chwile puszczam bąki i nawet nie mogę iść do mojej dziewczyny na 2 godziny bo chyba by mi dupsko rozerwało. A jak rozerwie to ona już nie będzie mnie chciała!!! POMOCY"
[http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=63552&whichpage=1&crc=2513441#post3]

MANIJAQ
 Wysłana - 9 lipiec 2003 11:29      [zgłoszenie naruszenia]

amplitunerki ciekawsze:
[allegro.pl/show_item.php?item=14468529]

[allegro.pl/show_item.php?item=14393388] jesli ta cena to wypas

[allegro.pl/show_item.php?item=14466051] j/w

[allegro.pl/show_item.php?item=14439628] - jesli niezalezy Ci na wyglądzie i wygodzie obsługi to bym brał bez zastanowienia tylko wczesniej sprawdzil czy wszystklo full sprawne i czy neima jakichs trzaskow

[allegro.pl/show_item.php?item=14600593] j/w

[allegro.pl/show_item.php?item=14535085] akurat technics to nierobi dobrych wzmachow ale jak niezalezy Ci az tak an jakosci...

[allegro.pl/show_item.php?item=14538558] podobnie jak wyzej

[allegro.pl/show_item.php?item=14581444] j/w

moj apropozycja - ktorys z marantzow starych

głosniki:
[allegro.pl/show_item.php?item=14391600]

[allegro.pl/show_item.php?item=14608007]

[allegro.pl/show_item.php?item=14492879] - do marantza jak w sam raz
[allegro.pl/show_item.php?item=14553791] - mi sie podobają:)

sub - niewiem czy do wszystkich wzmacholo(szczegolnei mrantza) podlączysz
[allegro.pl/show_item.php?item=14470133]

[allegro.pl/show_item.php?item=14530169] - chyab lepsiejszy...

[allegro.pl/show_item.php?item=14549745] - al eniezrozumialem czy jest wzmacniacz czy nie:/

chyab wszycho - kombinuj cos kolego

pozdrawiam

Piotrek

TEXT ROKU:
"A co mam zrobić z tymi cholernymi bąkami !!! Ten smród jest nie do wytrzymania!!! Koledzy chcą mnie skazać na banicję, bo nawet maski gazowe nie potrafią powstrzymać tego smrodu, a druga sprawa to to że co chwile puszczam bąki i nawet nie mogę iść do mojej dziewczyny na 2 godziny bo chyba by mi dupsko rozerwało. A jak rozerwie to ona już nie będzie mnie chciała!!! POMOCY"

ttrol
 Wysłana - 9 lipiec 2003 11:53      [zgłoszenie naruszenia]

Moja rada jest następująca. Możesz zainwestować w małe monitorki jakiejś dobrej firmy np. Tannoy, używane około 600 zł para. Jeśli chcesz mieć wypas pod względem natężenia dźwięku to jakieś tańsze polskie np. jakieś Altusy, tylko musisz pamiętać, że to odbije się na jakości. Pod względem wzmacniacza, nie zgodzę się z kolegą wyżej, że wzmacniacze Technicsa są do bani. Ten temat był już wałkowany i nie można oceniać firmy po amplitunerach z najniższej półki jak EX-120 i GX-140. Jednakże prawdą jest że za tą cenę dobrego Technicsa nie dostaniesz chyba, że wolumen. Zainwestuj w jakiegoś taniego Marantza np. PM 4000, nowy to wydatek 900 zł, a gra ślicznie, jego moc to 2x42W przy 4ohm i 2x30W przy 8ohm 20Hz-20kHz. Pozdrawiam.

ttrol

Ronnie
 Wysłana - 12 lipiec 2003 02:26      [zgłoszenie naruszenia]

Zainwestuj w jakiegoś taniego Marantza np. PM 4000, nowy to wydatek 900 zł, a gra ślicznie, jego moc to 2x42W przy 4ohm i 2x30W przy 8ohm 20Hz-20kHz. Pozdrawiam.

Chyba wlasnie pomysle i jakims Marantzie. Tylko czy 42 W przy 4 ohm to nie za malo? No i jakie glosniki odpowiednie do tego sprzetu?

Ronnie

Ronnie
 Wysłana - 12 lipiec 2003 02:27      [zgłoszenie naruszenia]

Sogi juz leca.

Ronnie

Ronnie
 Wysłana - 12 lipiec 2003 03:11      [zgłoszenie naruszenia]

Akutalnie nie bardzo moge nic kupic na allegro bo siedze do pazdziernika w stanach, ale tutaj jest ebay i rozgladalem sie troche.Czy np taki sprzet bylby w porzadku? Oczyywiscie musialbym kupic do Polski przejsciowke, ale czy te wzmaniacze nie sa robione tylko na 110W ?
[cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3033617115&category=14973]
albo
[cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3034081943&category=3279] albo
[cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3034211112&category=3279]
Jest tu tego mnostwo za male pieniadze, ale czy bede mogl tego uzywac w Polsce.

Ronnie

zoltarek
 Wysłana - 12 lipiec 2003 08:45      [zgłoszenie naruszenia]

No właśnie 110V to jena sprawa, i tam jest 60Hz.
Poprostu misisz zwracać uwagę, czy wzmacniacz jest przystosowany do naszej sieci. Inaczej wymiana trafa i dokładka elektrolitów.

Zoltar

Znawca -

ttrol
 Wysłana - 14 lipiec 2003 18:53      [zgłoszenie naruszenia]

Ten Marantz PM4000 gra naprawdę świetnie. Ja testowałem go na Paradigmach, które mają zalecaną moc wzmacniacza od 30 do 250 W(6ohm) i bas był głęboki i sprężysty. Brak mocy był wogóle nieodczuwalny, więc wydajność prądowa tego urządzenia jest niezła. Jeśli chodzi o głośniki to spróbuj Tannoye M2 lub niższe JBL ATX. Może nie jest to torpeda, ale do małego pokoju napewno wystarczy. Ewentualnie możesz poszperać w Tonsilu. Pozdrawiam i dzięki za sog'a :)

ttrol

Ronnie
 Wysłana - 23 lipiec 2003 17:17      [zgłoszenie naruszenia]

Jak podlaczacie wzmaka do kompa?

Ronnie

MANIJAQ
 Wysłana - 28 lipiec 2003 12:15      [zgłoszenie naruszenia]

musisz kupic kabel ktory ma z jednej strony małego jacka a z drugiej chinche
idziesz do sklepu i mowisz: mały dżek na dwa czincze prosze" ale wybieraj dobry kabel - z ekranem(bedzie grubasny) firm takich jak oelbach, hertz, brax itp
pozdrawiam

Piotrek

TEXT ROKU:

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Chce kupic za 1500! uzywany.

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL