| Autor |
"Chce kupic za 1500! uzywany." |
|
|
Ronnie
|
|
Wysłana - 7 lipiec 2003 02:23 | zgłoś naruszenie regulaminu
Co polecacie? Mysle o dwukanalowym wzmacniaczu do kompa.Jakies glosniki z konkretna moca ( moze 50 W - malo??? ) nie szumiace.Jestem poczatkujacym melomanem i nie mam wielkich wymagan, a sprzet mi potrzebny na jakies ciekawsze imprezki w akademiku. Chce wydac 1500 na wzmacniacz i glosniki. Mysle o allegro.Dokupilbym jeszcze sub woofer. Dajcie jakies propozycje,na co musze zwrocic uwage kupujac taki sprzet.Podajcie przyklady.
Ronnie
Zmieniony przez - Ronnie w dniu 2003-07-07 02:24:41
| |
|
 |
|
|
|
MANIJAQ
|
|
po pierwsze to odpusc sobie głosniki/wzmacniac zkomputerowe tylko kup cos normalnego
ile jestes w stanei dorzucic ponad ten 1500??
pozdrawiam
Piotrek
najlepsiejszy dzial w historii
[http://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=134&forum_title=Sporty+Extremalne]
TEXT ROKU:
"A co mam zrobić z tymi cholernymi bąkami !!! Ten smród jest nie do wytrzymania!!! Koledzy chcą mnie skazać na banicję, bo nawet maski gazowe nie potrafią powstrzymać tego smrodu, a druga sprawa to to że co chwile puszczam bąki i nawet nie mogę iść do mojej dziewczyny na 2 godziny bo chyba by mi dupsko rozerwało. A jak rozerwie to ona już nie będzie mnie chciała!!! POMOCY"
[http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=63552&whichpage=1&crc=2513441#post3] |
 |
|
|
|
MANIJAQ
|
|
|
|
|
ttrol
|
|
Moja rada jest następująca. Możesz zainwestować w małe monitorki jakiejś dobrej firmy np. Tannoy, używane około 600 zł para. Jeśli chcesz mieć wypas pod względem natężenia dźwięku to jakieś tańsze polskie np. jakieś Altusy, tylko musisz pamiętać, że to odbije się na jakości. Pod względem wzmacniacza, nie zgodzę się z kolegą wyżej, że wzmacniacze Technicsa są do bani. Ten temat był już wałkowany i nie można oceniać firmy po amplitunerach z najniższej półki jak EX-120 i GX-140. Jednakże prawdą jest że za tą cenę dobrego Technicsa nie dostaniesz chyba, że wolumen. Zainwestuj w jakiegoś taniego Marantza np. PM 4000, nowy to wydatek 900 zł, a gra ślicznie, jego moc to 2x42W przy 4ohm i 2x30W przy 8ohm 20Hz-20kHz. Pozdrawiam.
ttrol |
 |
|
|
|
Ronnie
|
|
Zainwestuj w jakiegoś taniego Marantza np. PM 4000, nowy to wydatek 900 zł, a gra ślicznie, jego moc to 2x42W przy 4ohm i 2x30W przy 8ohm 20Hz-20kHz. Pozdrawiam.
Chyba wlasnie pomysle i jakims Marantzie. Tylko czy 42 W przy 4 ohm to nie za malo? No i jakie glosniki odpowiednie do tego sprzetu?
Ronnie |
 |
|
|
|
Ronnie
|
|
|
|
|
Ronnie
|
|
|
|
|
zoltarek
|
|
No właśnie 110V to jena sprawa, i tam jest 60Hz.
Poprostu misisz zwracać uwagę, czy wzmacniacz jest przystosowany do naszej sieci. Inaczej wymiana trafa i dokładka elektrolitów.
Zoltar |
Znawca -
 |
|
|
|
ttrol
|
|
Ten Marantz PM4000 gra naprawdę świetnie. Ja testowałem go na Paradigmach, które mają zalecaną moc wzmacniacza od 30 do 250 W(6ohm) i bas był głęboki i sprężysty. Brak mocy był wogóle nieodczuwalny, więc wydajność prądowa tego urządzenia jest niezła. Jeśli chodzi o głośniki to spróbuj Tannoye M2 lub niższe JBL ATX. Może nie jest to torpeda, ale do małego pokoju napewno wystarczy. Ewentualnie możesz poszperać w Tonsilu. Pozdrawiam i dzięki za sog'a :)
ttrol |
 |
|
|
|
Ronnie
|
|
Jak podlaczacie wzmaka do kompa?
Ronnie |
 |
|
|
|
MANIJAQ
|
|
musisz kupic kabel ktory ma z jednej strony małego jacka a z drugiej chinche
idziesz do sklepu i mowisz: mały dżek na dwa czincze prosze" ale wybieraj dobry kabel - z ekranem(bedzie grubasny) firm takich jak oelbach, hertz, brax itp
pozdrawiam
Piotrek
najlepsiejszy dzial w historii
[http://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=134&forum_title=Sporty+Extremalne]
TEXT ROKU:
"A co mam zrobić z tymi cholernymi bąkami !!! Ten smród jest nie do wytrzymania!!! Koledzy chcą mnie skazać na banicję, bo nawet maski gazowe nie potrafią powstrzymać tego smrodu, a druga sprawa to to że co chwile puszczam bąki i nawet nie mogę iść do mojej dziewczyny na 2 godziny bo chyba by mi dupsko rozerwało. A jak rozerwie to ona już nie będzie mnie chciała!!! POMOCY"
[http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=63552&whichpage=1&crc=2513441#post3] |
 |
|