Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 459 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Coś dobrego(okazje ale nie tylko) z aukcji w internecie . 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Coś dobrego(okazje ale nie tylko) z aukcji w internecie ."   

atmeg
 Wysłana - 19 październik 2011 19:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

Brakuje tu takiego tematu wiec zakładam , kazdy z czytelników forum może podać tu linka do aukcji ciekawego sprzetu audio.
Hmm musze jako pierwszy cos wskazać (nie jestem w zaden sposob zwiazany ze sprzedajacymi)
a wiec >
[allegro.pl/akai-am-a70-japan-wysoka-polka-780w-idealny-stan-i1880143780.html]
firma Akai niedoceniana w srodowisku audiofili a bardzo wysoko ceniona w srodowisku ludzi zwiazanym z produkcja muzyki .

Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-10-19 19:24:07

Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-10-24 17:23:55

Automatyka Elektronika analogowa i cyfrowa

atmeg
 Wysłana - 24 październik 2011 19:57      [zgłoszenie naruszenia]

Przykład bitwy cenowej o cześci do wzmacniacza [allegro.pl/wzmacniacz-gainclone-od-petera-daniela-diy-bcm-i1889728564.html]
. Co znaczy wypromowanie nazwiska konstruktora ? Swoją drogą polskiego konstruktora ale nie do konca konstruktora ponieważ to jedynie minimalistyczna aplikacja układu scalonego.
....................
[allegro.pl/musical-fidelity-a1-x-klasa-a-legenda-i1893242767.html]
Dobre ale ... może troche za drogo (moge sie mylić wszak jestem tylko ludzką małpą)
Może słowo dobre jest zbyt oszczędne tak naprawde to jest bardzo dobre choć to nie Hajend ...W końcu jak inni sprzedają badziew za 2 ooo i więcej to warto sie zastanowić .Przecież to k..jeden z kultowych wzmacniaczy klasy A

Ta pożebrowana obudowa to nic innego jak potężny radiator.
Ja osobiście nie kupie (wolałbym za te kase lampe)ale chodzi mi po głowie jakieś sklonowanie.

Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-10-24 21:12:56

atmeg
 Wysłana - 30 październik 2011 16:12      [zgłoszenie naruszenia]

Tak patrze na liczbe odwiedzin prawie 70 . Ciekawą refleksją jest to że społeczeństwo polskie czyta ale boi sie pisać , zawsze przez ostatnie 200 lat był jakiś kat który karał tych co wychylą się .Więc przynajmniej proponuje nie czytać jeśli niema nic do napisania .
PS czytam ale nie wypowiem sie bo.... bo nie warto , bo wszyscy oszukuja i najlepsza nasza narodowa cecha - nie napisze bo co inni powiedzą (co o mnie pomyślą)?
Kłania się mentalnoś bycia niewolnikiem , czyli schować sie , nie dać znaku że sie żyje .
Tak jeszcze wyjaśnie , ten temat .... tu nie chodzi o tylko jakieś okazje aby kupić dobry sprzet audio , w tym temacie chodzi o to aby pokazywać co mnie i może innych czytelników forum Poprostu interesuje.
Wiem ze przymiezam swoją głowe do muru ale tylko przymierzam .

Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-10-30 16:24:38

Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-10-30 16:31:00

Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-10-30 16:32:33

atmeg
 Wysłana - 30 październik 2011 16:53      [zgłoszenie naruszenia]

[allegro.pl/wzmacniacz-unitra-ws-304-s-i1906046135.html] link do aukcji starego polskiej produkcji(nie polskiej konstrukcji) wzmaczniacza .
w aukcji jest podane ze jest to model WS304 s , fotki z aukcji

Wynika z fotek iż jest to wzmocniona wersja PW 7010 (był w kilku wersjach)
Jest to jedena z seri wzmaczniaczy tanich o dobrych parametrach , oczywiscie nie jakis high ale dobrych pozatym bardzo latwo zmodyfikowac uklad aby brzmiał lepiej , bardzo dobra propozycja dla szukających dobrego brzemia za minimalne kwoty bez potrzeby oglądania srebrzystych czołówek , rzetelne bez oszustw 2 X 25 wat.
Należy wyrażnie napisać iż ten wzmacniacz nigdy nie zabrzmi nawet po wspomnianych drobnych udoskonaleniach jak ten z liku wyzej. Ale tez cena zawsze bedzie inna znaczy 1/5 .
No ale musze cos konkretniej napisać , otóż ten wzmacniacz po minimalistycznych przeróbkach ( 15 min i 2 zł) gra lepiej niz sklepowe sprzety za 1000zł a nawet wiecej.Odwaznie stwierdze ze pobije część wzmacniaczy w klasie do 5000zł.Oczywiście cześc , w wiekszosci te bardzo reklamowane .
W licytowanym modelu na zdjeciu brak jednej z płytek wzmacniacza .
A wiec nie jest to sprzet kompletny.
W moim prywatnym rankingu brzmienia ten wzmacniacz w oryginale wypada na jakies 3/10 a po modyfikacji na 4/10 odnosze to do skali jakosci brzmienia wzmacniaczy np lampowy 2x16 wat na EL 84 wypada tak z 7/10.Dla porównania popularne zestwy Diory oceniam na 2/10.

Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-10-30 17:45:26

atmeg
 Wysłana - 11 grudzień 2011 16:39      [zgłoszenie naruszenia]

Pre-amp czyli przedwamacniacz firmy NAD , cena na 5 h przed koncem aukcji 150zl.

zbysiu13
 Wysłana - 12 grudzień 2011 01:51      [zgłoszenie naruszenia]

Taaa, poczytałem wątek, ale boję się konsekwencji tego nieroztropnego czynu, bo... nie mam nic ciekawego do napisania.
Może jednak coś, z ostatniej chwili: to co mnie interesowało, czyli kompletną wieżę 3015- kupiłem niedawno za kilkadziesiąt zł i modliłem się, żeby zbyt dużo osób o tej aukcji nie dowiedziało się Masz czas- to śledź aukcje, pisz, wklejaj, analizuj, recenzuj, ale... nie wyzywaj od niewolników forumowiczów, bo to nieładnie.

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

atmeg
 Wysłana - 16 grudzień 2011 19:14       [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki za dobre slowo .

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Coś dobrego(okazje ale nie tylko) z aukcji w internecie .

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL