| Autor |
"Co to wogóle jest ten symbian?" |
|
|
Piochuu
|
|
Wysłana - 1 luty 2006 16:02 Przeniesiona przez zbys z działu 'Śmietnik'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam pytanie co to wogółe jest symbian? I czy SE D750i ma symbiana?
| |
|
 |
|
|
|
Piochuu
|
|
aha i mam jeszcze jedno pytanko czy idzie jakość wgrać do D750i jakiegoś motywa. Bo jak patrzałem na wapster to nie ma on takiej funkcji. |
 |
|
|
|
Arnold_S.
|
|
Symbian, to system operacyjny.
Tak, jak w komputerze masz Windowsa.
Profesjonalne forum to: [http://www.elektroda.pl] |
 |
|
|
|
erminho
|
|
Symbian to nazwa systemu operacyjnego, dołączonych do niego bibliotek, rozwiązań interfejsu użytkownika oraz specyfikacji dla programów narzędziowych wyprodukowanych przez konsorcjum Symbian, w skład którego wchodzą najwięksi producenci telefonów komórkowych (Nokia, Siemens, Motorola). Symbian został stworzony w oparciu o system EPOC, wykorzystywany w komputerach tej już nie istniejącej firmy.
System Symbian występuje w kilku odmianach: Series 80 (inaczej Communicator), Series 60, Series 90 oraz UIQ.
Ten system operacyjny jest stosowanych w wielu rodzajach urządzeń przenośnych, takich jak telefony komórkowe czy PDA.
d750i nie ma symbiana. |
Specjalista -
 |
|
|
|
Piochuu
|
|
A jest może jakaś lista telefonów które posiadają ten symbian? |
 |
|
|
|
erminho
|
|
listy nie mam, ale wydaje mi sie, ze znam zdecydowana wiekszosc telefonow z symbianem %) moze napisz w jakim przedziale cenowym chcesz znalezc telefo z symbianem, czy cos podobnego to postaram sie pomoc  |
Specjalista -
 |
|
|
|
p.picollo
|
|
|
|
|
erminho
|
|
|
|
|
Piochuu
|
|
Tak do 1100 zł i mam jeszcze pytanie. Czy wiesz może czy jest jakaś róznica w jakości dzwięku w D750i i W800i- i w ilości funkcji. Bo wacham się miedzy tymi dwoma phonami? |
 |
|
|
|
erminho
|
|
|
|
|
Piochuu
|
|
A ten symbian to duzo zmienia w telefonie? Które moze bys polecal z phonów z symbianem aparatem 2 mega i dobrymi mp3. Aha i czy by szlo jakies takie glosniki podlaczyc do D750i takie jak mozna podlaczyc do simensie cx75( ten przenosne wieze)? Aaa i jeszcze jedno czy do D750i idzie podlaczyc suchawki z w800i? |
 |
|