Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1581 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Co wybrac?głośniki, wieże, ??? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Co wybrac?głośniki, wieże, ???"   

baffi
 Wysłana - 9 październik 2003 20:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Cześć wszystkim mam takie pytanie albo i nawet dylemat mam zamiar sobie kupić coś żęby posuchać radia, muzy i podłączyć pod kompa żeby jakieś małe kino domowe sobie zrobić, nie wiem czy sobie kupić Wieżę i podłączyć pod komputer, czy zestaw głośnikowy i do tego tuner żeby radyjka posuchać, albo jeszcze chciałem komplet głośników z kina domowego takich porządnych kupić za okolo 1000zł widziałem fajne , a jeśli mam wieże kupować chciałem coś z 5 głośnikami ale mało takich jest nie wiem jaką wieże wybrać może wy mi doradzicie? chciałem przedewszystkim czysty dźwięk, jak i także potężną moc, gdy podłącze pod kompa to żeby filmy były extra, więc proszę żebyście mi coś doradzili jaką wieżę? żeby była nie droga, nie jakaś kosmiczna, żeby był fajny rds dla radia, żeby wszystko pisało na wyświetlaczu, czekam na odpowiedź.

Preskaler
 Wysłana - 9 październik 2003 22:46       [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
No muszę przyznać, że masz nielada dylemat. I o poradę chyba będzie trudno. Bo jak się znam na "polityce" to każdy będzie Ci doradzał coś innego. Ja radziłbym, abyś trochę pochodził po sklepach i pooglądał sprzęt.
Tuner radiowy musisz wybrać z RDS-em i czterdziestoma pamięciami stacji. Bo teraz na UKF jest co raz więcej stacji, ja u siebie, na prostym dipolu łapię 39. Będzie to trudne, bo jakiś rok temu sam szukałem czegoś takiego i nie znalazłem. Może teraz, może w większym mieście? No i samego pewnie nie da się kupić, trzeba będzie z wieżą. Ceny takiej małej wieży dochodzą już do 1000 zł. a ich głośniki są kiepskie, tak że jak chcesz trochę lepszej muzyki posłuchać, to trzebaby oddzielny wzmacniacz i głośniki. Może przeglądnij "Allegro"? Tam, czasem można kupić coś niezłego z drugich rąk. Lub zdecydować się na lepszy i nowy sprzęt, ale kupowany etapami. Najpierw radio, a póżniej stopniowo kolumny i wzmacniacz. A może kupić małą wieżę i zbudować do niej kolumny? Ale to będzie tylko stereo bo nie będzie wzmacniacza odpowiedniego i moc będzie niewielka. Kino domowe? oglądałem, ale to szajs. Radio kiepskie, mało pamięci a głośniki - pożal się Boże. Te lepsze to znów kosztują majątek a też im brakuje do dobrego dużo. Niby grają głośno ale jednak niskich basów brakuje a te wyższe basy podbite są tak mocno, że drażnią. Głośniki powinny być jednak dużej średnicy i w wielkich skrzyniach. To już pewno lepiej zrobić. Myślę, że takie wątpliwości to też pewnego rodzaju porada.
Życzę Powodzenia!

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Co wybrac?głośniki, wieże, ???

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL