| Autor |
"Czrno-biały ekran po podłączeniu DVD do Telewizora" |
|
|
Ryan326
|
|
Wysłana - 9 kwiecień 2011 19:30 | zgłoś naruszenie regulaminu
Problem tkwi w tym że po podłączeniu nowego DVD do dosyć starego telewizora, ekran jest czarno-biały, na nowszym modelu telewizora wszystko jest Ok, moje przypuszczenie w tym że w starym telewizorze nie ma pilota, a bezpośrednio w telewizorze nie można zmieniać na AV, czy AV2 (nie wiem nawet czy są takie opcje) zauważyłem ze na nowym telewizorze jest tak że na jednym z nanałów też jest ekran czarnobiały a zaś na drugim (np AV2 czy coś w tym stylu) ekran jest kolorowy, wiec pytanie
Czy lepiej odłączyć całe DVD, bo stare telewizory nie mają przełączników typu AV2, itp. i dać se spokój.
Czy zainwestować w pilot, przełączyć na AV2 czy coś takiego i przy nim udziale rozwiąże sie problem.
Jest to podłączone przez euro, a euro jest nowe.
Dzięki
| |
|
 |
|
|
|
impaller
|
|
wydaje mi się ze problem będzie w systemie pal/secam sprawdź w DVD jakie są opcje wyświetlania i czy się da zmienić
Infinity RS 3000 |
 |
|
|
|
Ryan326
|
|
No sam nie wiem jak :/, ale chyba nie mam wyjścia i spróbuje z pilotem |
 |
|
|
|
impaller
|
|
co to masz za dvd ??
Infinity RS 3000 |
 |
|
|
|
Ludeka
|
|
Co to za DVD ? Opisz jak je podłączasz. |
 |
|
|
|
Ryan326
|
|
|
|
|
impaller
|
|
"Standard sygnału: PAL/ AUTO/ NTSC"
pewnie jest w auto ustawione zmień na pal
Infinity RS 3000 |
 |
|
|
|
Ryan326
|
|
Już działa dzięki, problem był w tym, że Te całe wejście czyli logo manty na początku jest czarno białe, ale po włączeniu jakiegoś filmu to film jest w kolorach, nie wiem na jakiej to jest zasadzie, ale grunt że działa, dzięki za pomoc :] |
 |
|
|
|
zbys
|
|
Wiec jest tak jak napisal impaller. Masz ustawione na AUTO. Odtwarza w takim systemie, w jakim jest DVD. Zas logo pewnie jest wNTSC, to odsyla je takze w NTSC. Wszystko bedzie dzialalo kolorowo dopoki nie trafi ci sie film w NTSC. I wtedy znowu bedzie czarnobialy. Idz w menu , znajdz te ustawienia i przelacz na PAL.
Zmieniony przez - zbys w dniu 2011-04-21 20:27:19
 |
|