Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1680 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Czy ktoś może mi wytłumaczyć prawo kirchofa ? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Czy ktoś może mi wytłumaczyć prawo kirchofa ?"   

Dj Diablo
 Wysłana - 2 listopad 2004 01:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

Czy ktoś moze mi wytlumaczyc na czym dokladnie polega prawo kirchofa z tmi oczka itp. ?

Zarazek9
 Wysłana - 2 listopad 2004 16:11      [zgłoszenie naruszenia]

Suma prądów dopływających do dowolnego węzła(oczka) obwodu elektrycznego jest równa sumie prądów odpływających z węzła(oczka)
o to chodziło???

zoltarek
 Wysłana - 2 listopad 2004 16:20      [zgłoszenie naruszenia]

Sa dwa prawa kirchoffa. Jedno dotyczy węzłów, a drógie oczek. Jeżeli chodzi o samą definicję i rysunki poglądowe, to pełno tego w podręcznikach. Jeżeli masz podręcznik i czegoś nierozumisz to zadaj konkretne pytanie , to chętnie pomogę, ale całej lekcji z elektrotechniki, którą masz w książce i w necie również można znaleźć nie będę wykładał.
Mamy sobie pomagać , a nie wysługiwać się sobą. Trochę chęci i incjatywy proszę wykazać samemu. Manny z nieba nie będzię.

Pozdrawiam

[simedia.pl/]

Znawca -

Zarazek9
 Wysłana - 2 listopad 2004 17:12      [zgłoszenie naruszenia]

a wlasnie o tym zapomnialem, pierwsze prawo kirchhoffa odnosi sie do pradow a drugie do napiec

Ketchup87
 Wysłana - 14 marzec 2005 14:19       [zgłoszenie naruszenia]

A tłumacząc dla kolesia z łopatą to było by tak: Ile wody do Ciebie wleją ustami i nosem tyle wyleci tyłkiem uszami i tym hmm (zależy od płci). To by było pierwsze prawo, a drugie to nie jest przypadkiem z siłami elektromotorycznymi? Że suma algebraiczna sił elektromotorycznych w danym układzie zamkniętym jest równa zero?

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Czy ktoś może mi wytłumaczyć prawo kirchofa ?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL