Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1651 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
DSM-51 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "DSM-51"   

slava_2000
 Wysłana - 7 luty 2007 23:44        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam mam mały problem gdyż potrzebowałbym program dla DSM-51 który będzie sterował DSM-em tak że będzie nadawał on programowo poprzez COM2 i odbierał równocześnie sprzętowo poprzez COM1 z prędkością 48000 b/s. Proszę o pomoc...

el_bart
 Wysłana - 8 luty 2007 16:04      [zgłoszenie naruszenia]

a nie przypadkiem 4800?
napisz z czym konkretnie masz problem.

[baszerr.org]

slava_2000
 Wysłana - 8 luty 2007 17:11      [zgłoszenie naruszenia]

no hej...faktycznie przepraszam pomylilem sie ma byc 4800...generalnie z wszystkim nie mam pojecia wogule od czego zaczac i jak mialby wygladac ten program, istnieje prawdopodobieństwo że nie da się go napisać...:/najgorsze to to ze potrzebowalbym go na jutro :/

Zmieniony przez - slava_2000 w dniu 2007-02-08 18:09:15

el_bart
 Wysłana - 8 luty 2007 22:37      [zgłoszenie naruszenia]

wszystko sie da. :)

poszytaj o transmisji rs232 i zobacz jak to wyglada - jak bedziesz znal przebiegi, latwo bedzie je generowac na danych wyprowadzeniach uC.

poczytaj tez o DSM-51 - z tego co pamietam, tam sa chyba 2 porty szeregowe, wiec pewnie jeden z nich jest programowo realizowany i wystarczy "doczytac" jak go sie uzywa (pewnie jest do tego jakas gotowa procedurka).

czyli tak naprawde masz program ktory w nieskonczonej petli czeka na dane z portu sprzetowego (powiedzmy - bo tak prosciej) i jak cos odbierze to rpzekazuje to na ten "programowy". czyli mamy taki repeater.

[baszerr.org]

slava_2000
 Wysłana - 10 luty 2007 14:03       [zgłoszenie naruszenia]

ok dzieki poprobuje...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

DSM-51

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL