| Autor |
"Dekoder HBO" |
|
|
Rude Boy
|
|
Wysłana - 2 wrzesień 2002 10:38 | zgłoś naruszenie regulaminu
Macie może informacje nt. zbudowania dekodera do HBO?
Czy ktoś z Was wykonał to samodzielnie?
Interesuje mnie wszystko i możliwie łatwo opisane.
| |
|
 |
|
|
|
Rude Boy
|
|
Ale to chyba nie ten dział.
Jeśli tak, to proszę o przeniesienie wątku. |
 |
|
|
|
Rude Boy
|
|
Ale to chyba nie ten dział?
Jeśli tak to proszę o przeniesienie wątku w inne miejsce. |
 |
|
|
|
Poxter
|
|
sorki ja takiego nieposiadam:)
(((:Mod Forum Elektronika:))) |
 |
|
|
|
quasar
|
|
jakies konkrety.masz to na kablowce czy z satelity?jak na kablowce to jakiej f-my.
chcesz dekoder sprzetowy czy program i leci przez kompa |
 |
|
|
|
Rude Boy
|
|
HBO odbieram przez telewizję kablową.
Nie jestem z W-wy. Moja kablówka nazywa się Vectra (tylko nie wiem czy o to Ci chodziło kiedy pytałeś o firmę).
Chcę dekoder sprzętowy, taki to zamontowania na kablu antenowym (jak orginalny). |
 |
|
|
|
quasar
|
|
masz mozliwosc dowiedzenia sie jakie kodowanie jest w tej kablowce?
(typu znasz kogos moze wiedziec?)
widziales ICH dekoder,ten ktory kablowka montuje?jak wyglada obraz zakodowany?sproboj opisac?
ta Vektra to nie podchodzi pod zadna wieksza siec tyupu PTK?
|
 |
|
|
|
Rude Boy
|
|
masz mozliwosc dowiedzenia sie jakie kodowanie jest w tej kablowce?
(typu znasz kogos moze wiedziec?) NIE MAM POJĘCIA
widziales ICH dekoder,ten ktory kablowka montuje?jak wyglada obraz zakodowany?sproboj opisac? "METALOWA RURKA" MONTOWANA NA KABLU ANTENOWYM ZAKODOWANY OBRAZ JEST POSZARPANY I NIEOSTRY, CZASAMI DA SIĘ USŁYSZEĆ FONIĘ. W TELEWOZORACH Z LEPSZĄ SELEKTYWNOŚCIĄ MOŻNA USTAWIĆ TAK ABY FONIA BYŁA PRAWIE OK, A OBRAZ Z MRZAWKĄ I GUBIĄCYM SIĘ KOLOREM.
ta Vektra to nie podchodzi pod zadna wieksza siec tyupu PTK? TO LOKALNA TELEWIZJA, TEST OPERATOREM W KILKU NAJBLIŻSZYCH MIASTACH, ALE NAPEWNO NIE TAK DUŻA JAK PTK.
|
 |
|
|
|
quasar
|
|
no to maja kodowanie na moj gust przez przestawienie fazy.ciezka sprawa.jak nie podchodzi pod wieksza siec t cezko bedzie tak przez neta.to po prostu kazda kablowka ma troche inne
jedyne co ci moge doradzic to odwiedzenie lokalnej gieldy (najlepiej komputerowej/ elektronicznej.ale jak masz samochodowa np to tez jest szansa.)na takich gieldach z reguly znajdziesz kogos co to sprzedaje.(trzeba popytac czasem.nikt nie stoi z plansza-lewe dekodery:-
D) |
 |
|
|
|
slimak
|
|
Mam nadzieję że moja dpowiedz mailem była wyczerpująca. No to do budowy układu RL przystąp. Powodzenia.Pamietać trzeba o częstotliwości i tłumieniu musi być ponad 80dB w freqency.
Ślimak |
 |
|
|
|
Rude Boy
|
|
Ślimak- thanks za zainteresowanie i odpowiedź, ale nie stety obawiam sie że przy swojej znikomej wiedzy nt. elektroniki nie poradze sobie bez konkretnego schematu. Może masz taki /z dokładnym opisem co i jak/.
Licze na pomoc i jeszcze raz tchanx za już okazaną.
"...życie, życie jest nowelą..." |
 |
|