Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 908 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Dla mnie to duży problem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Dla mnie to duży problem"   

jakiś
 Wysłana - 12 listopad 2003 18:29        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam wzmacniacz Radmor 5102 i chce go podłączyć do komputera. Mam już nawet odpowiedni kabel (nota bene cudem zdobyty), ale za nic nie chce to wszystko zadziałać. Głośniki, wzmacniacz, karta dżwiękowa działają- to już zostało sprawdzone! Ja się w ogóle na tym nie znam i nawet nie wiem, gdzie mam, co podłączyć. Wytłumaczcie mi to jak najprościej. Błagam.

Cubestone
 Wysłana - 12 listopad 2003 18:35      [zgłoszenie naruszenia]

jaki to jest kabel-opisz go.Napisz rowniez gdzie podlaczasz ten kabel. Jak przelaczysz w radmorze na radio to slychac cos??

...keep your friends close enemies closer...

jakiś
 Wysłana - 12 listopad 2003 23:01      [zgłoszenie naruszenia]

kabel- jak mi powiedziano: din z jednej strony, jack z drugiej. Jack wkładam tam gdzie w karcie miejsce na głośniki, natomiast przy wzmacniaczu, to nie wiem, gdzie powinien być. Działa (tzn trzeszczy) jak jest na radiu. Da sie coś z tym zrobic?

Cubestone
 Wysłana - 12 listopad 2003 23:51      [zgłoszenie naruszenia]

sprawdz czy kabel ma przejscia...jezeli tak to zdejmij oslone z din`a i porownaj podlaczenie kabli do pinow ze "schematem" :))

...keep your friends close enemies closer...

jakiś
 Wysłana - 13 listopad 2003 10:23      [zgłoszenie naruszenia]

Wszystko sie zgadza z schemacikiem przesłanym przez Ciebie. Przy czym zaznaczam, że jest tylko jedna możliwość podłączenia kabelka a właściwie jego końcówki do pin'u (?). Mamy cztery wejścia na wzmacniaczu: uniwersalne, magnetofon, korektor i gramofon. Gdzie zatem wciskać kabelek? Z góry dziękuje za pomoc.

R. Horror
 Wysłana - 13 listopad 2003 14:10       [zgłoszenie naruszenia]

Hmmm...Napewno się zgadza?

Zrób tak: Podłącz przewód do gniazda korektora. Jeśli nie zależnie od wybieranego potem źródła sygnał będzie iść z komputera, oznacza to że masz kabel z przeplotem - czyli zły. Konieczne będzie wtedy przelutowanie przewodów na drugą (wolną) parę złącz we wtyku. Wtyk powinien wyglądać tak jak na załączonym rysunku.

Jeśli nie będzie sygnału ani przy korzystaniu z gniazda korektora, ani z normalnych gniazd wejściowych - przewód jest na 100% uwalony.

Rocky Horror

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dla mnie to duży problem

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL