| Autor |
"Dla mnie to duży problem" |
|
|
jakiś
|
|
Wysłana - 12 listopad 2003 18:29 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam wzmacniacz Radmor 5102 i chce go podłączyć do komputera. Mam już nawet odpowiedni kabel (nota bene cudem zdobyty), ale za nic nie chce to wszystko zadziałać. Głośniki, wzmacniacz, karta dżwiękowa działają- to już zostało sprawdzone! Ja się w ogóle na tym nie znam i nawet nie wiem, gdzie mam, co podłączyć. Wytłumaczcie mi to jak najprościej. Błagam.
| |
|
 |
|
|
|
Cubestone
|
|
jaki to jest kabel-opisz go.Napisz rowniez gdzie podlaczasz ten kabel. Jak przelaczysz w radmorze na radio to slychac cos??
...keep your friends close enemies closer... |
 |
|
|
|
jakiś
|
|
kabel- jak mi powiedziano: din z jednej strony, jack z drugiej. Jack wkładam tam gdzie w karcie miejsce na głośniki, natomiast przy wzmacniaczu, to nie wiem, gdzie powinien być. Działa (tzn trzeszczy) jak jest na radiu. Da sie coś z tym zrobic?
|
 |
|
|
|
Cubestone
|
|

sprawdz czy kabel ma przejscia...jezeli tak to zdejmij oslone z din`a i porownaj podlaczenie kabli do pinow ze "schematem" :))
...keep your friends close enemies closer...
|
 |
|
|
|
jakiś
|
|
Wszystko sie zgadza z schemacikiem przesłanym przez Ciebie. Przy czym zaznaczam, że jest tylko jedna możliwość podłączenia kabelka a właściwie jego końcówki do pin'u (?). Mamy cztery wejścia na wzmacniaczu: uniwersalne, magnetofon, korektor i gramofon. Gdzie zatem wciskać kabelek? Z góry dziękuje za pomoc.
|
 |
|
|
|
R. Horror
|
|

Hmmm...Napewno się zgadza?
Zrób tak: Podłącz przewód do gniazda korektora. Jeśli nie zależnie od wybieranego potem źródła sygnał będzie iść z komputera, oznacza to że masz kabel z przeplotem - czyli zły. Konieczne będzie wtedy przelutowanie przewodów na drugą (wolną) parę złącz we wtyku. Wtyk powinien wyglądać tak jak na załączonym rysunku.
Jeśli nie będzie sygnału ani przy korzystaniu z gniazda korektora, ani z normalnych gniazd wejściowych - przewód jest na 100% uwalony.
Rocky Horror
|