| Autor |
"Dodatki do Nokii3510i przez kabel..." |
|
|
5keleton
|
|
Wysłana - 17 maj 2003 17:22 | zgłoś naruszenie regulaminu
Niedługo będę miał kabel do swojej Nokii i chciałbym się dowiedzieć skąd mógłbym sobie pobrać jakieś dzwonki, tapetki i inne rzeczy, które mógłbym sobie przerzucić przez kabelek. Chciałbym się również dowiedzieć jakim programikiem to zrobić oraz w jaki sposób zarzucić przez kabel tapetke, którą zrobię sobie sam... Jak widać jest troszkę zielony jeśli chodzi o podłączanie komórki do PC, więc prosiłbym o pomoc w tej sprawie...
| |
|
 |
|
|
|
macz1980
|
|
Właśnie wyczytałem, że Nokia 3510i nie ma podłączenia do kompa, tzn oficialnie nie ma, bo nieoficjalnie to się nawet młynek do kawy podłączy I teraz pytanie do speców, jeśli sie juz podłaczy, to co można zrobić w telefonie ???
Zmieniony przez - macz1980 w dniu 2003-05-19 13:55:03 |
 |
|
|
|
macz1980
|
|
|
|
|
KOBE22
|
|
do tej nokii sa kable ale to sa serwisowki , generalnie kiedys je zamawialem i nadaja sie one do transmisji danych
członek-mafia.suple.hardcor.pl
|
Specjalista -
 |
|
|
|
macz1980
|
|
A czy można je kupić w normalnym sklepie z akcesoriami ?? Jaka jest cena ?
A jesli nie można, to gdzie zamawiać ???
Zmieniony przez - macz1980 w dniu 2003-06-24 11:19:14 |
 |
|
|
|
5keleton
|
|
Ja zakupiłem sobie na Allegro, przecietna cena to 27 zeta, raz sa taniej, raz drożej.
|
 |
|
|
|
5keleton
|
|
Mam ten kabelek kilka dni i już troszkę zdążyłem załapać. Dla tych, którzy dopiero mają zamiar mieć ten kabelek lub nie luż mają, a nie wiedzą co począć:
- grafiki, dzwonki, gry i aplikacje przerzucam Mobile Media Browser
- loga przerzucam LogoManager'em
- inne programy do przerzucania to Oxygen Ringtone Workshop i Oxygen Phone Manager II
- przełącznik na kabelku musi być ustawiony na F (FBUS) i tak samo trzeba skonfigurować program
- telefon koniecznie musi być WŁĄCZONY w czasie przerzucania danych (dla niektórych to nie jest takie oczywsite )
- najlepiej jak wgrywana tapeta będzie miała rozdzielczość 101x69 lub inna proporcjonalna, czyli, że można sobie zrobić tapetkę w Photoshop'ie w tej rozdzielczości, ewentualnie zmienić rozmiar obrazka z opcją zachowaj proporcje
- tapetkę oczywiście można wgrać programem Mobile Media Browser do katalogu grafika i w telefonie ustawić jako tapeta
- gry są w dwóch plikach z rozszerzeniem jad i jar, trzeba je poprostu przeciągnąć w wyżej wymienionym programie do katalogu gry lub aplikacje
- tutaj podaję adres strony, na której jest spora ilość gier do ściągnięcia oraz parę programów: [n3510i.w.interia.pl/index.html]
- dzwonki polifoniczne mają rozszerzenie mid i nie powinno być problemów z przerzuceniem ich przez MMB
Mam nadzieję, że komuś przydadzą się te informacje. Tyle udało mi się już dowiedzieć. Jak macie jakieś ciekawe informacje, wrzucajcie, będę wdzięczny. Aha... chciałbym wiedzieć jak zmienić wygaszacz (zegarek) w tej Nokii. Wrzucajcie także ciekawe adresy skąd można cosik ściągnąć na Nokie 3510i.
|
 |
|
|
|
5keleton
|
|
W sumie przez przypadek dowiedziałem się, że Nokia 3510i ma rozdzielczość 96x65, więc tapetki najlepiej jakby miały chyba właśnie taką wielkość.
|
 |
|
|
|
manieczek8
|
|
a mógłby ktoś powiedzieć jakim programem i jak wgrać gierki do 3510i Kabelek posiadam Pozdrawiam |
 |
|
|
|
manieczek8
|
|
Witma gierk wgrałem ale pojawia się komunikat że nieobsługiwany forma t jak uruchomoć te dwa pliczki są wgrane Sogi za odpowiedź POZDRAWIAM |
 |
|