Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 4482 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
Dopałka CB do mobilka 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Dopałka CB do mobilka"   

Maciek_S
 Wysłana - 2 lipiec 2003 20:17        | zgłoś naruszenie regulaminu

Proszę kolegów elektroników i CB'stów o sprawdzony schemat dopałki do mobila (max 13.8V) o niewygórowanej mocy wyjściowej. Mam schemat takiego amplifiera, ale jest bezużyteczny z powodu braku opisu cewek i strojenia.
Maciek S. skan76@poczta.onet.pl

neciarz
 Wysłana - 12 październik 2003 03:33      [zgłoszenie naruszenia]

Niekusiłbym się o montaż takiego dopałku.Fabryczny dopałek kupisz nawet za 30 złotego około 30 wata.za około 70 do 100 złotego kupisz 100 watowy.Na alegro trochu powęsz.A schematy ...proponuję książki A.Janeczka SP5AHT konstrukcje krutkofalarskie lub coś podobnego bardzo fajnie opisane polecam.A przy okazii ceny końcówek mocy czasami przewyższają wartość fabrycznego dopałku.Pozdrawiam 73.Bye.

Zbys231

Preskaler
 Wysłana - 12 październik 2003 08:12      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Zdecydowanie zgadzam się z "Neciarzem". Jeżeli nie masz praktyki w budowie układów elektronicznych i podstawowego oprzyrządowania, to musisz spędzić z pół roku na opanowanie wzmacniaczy w.cz. Mimo najlepszych opisów, jest to do wykonania trudne.
73!

Preskaler

Znawca -

Maciek_S
 Wysłana - 20 październik 2003 13:58      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki za informację, dopałki faktycznie nie są drogie (instalowanie dopałki pow. 30W nie ma sensu).
Informacyjnie: jestem zawodowym elektronikiem od ponad dziesięciu lat i zbudowałem już wiele działających układów, a pytam o sprawdzony schemat dlatego, ponieważ brak mi czasu na prowadzenie eksperymentów z ukadami w.cz., a z doświadczenia kolegów skorzystać również nie zaszkodzi.
Pozdrawiam ...

elwisss
 Wysłana - 24 listopad 2003 14:02       [zgłoszenie naruszenia]

jeżeli ktoś ma schemat na dopał do cb to byłbym wdzięczny za wysłanie go na adres elwis466@wp.pl. dzieki

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dopałka CB do mobilka

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL