Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1220 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Dylemat 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Dylemat"   

Piotrp
 Wysłana - 5 sierpień 2004 00:48        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam zamiar zakupić wieże i niewiem czy ma być z subwooferem czy wieża philipsa z takimi fainymi gumowymi głośnikami (w00x)chodzi mi o ładne brzmienie basu.

joshi_777
 Wysłana - 5 sierpień 2004 11:59      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli chodzi o dobry bas to ja polecam wieże z subwooferem, ale wybór należy do Ciebie. Najlepiej idź do jakiegoś sklepu rtv i porównaj interesujący cię sprzęt.

NIE MA PODPISU I NIE BĘDZIE BO MNIE NIE STAĆ!!! :)

taboret1
 Wysłana - 5 sierpień 2004 12:15      [zgłoszenie naruszenia]

Z subwoferem nie bedziesz mial ladnego basu...

wolo
 Wysłana - 5 sierpień 2004 12:16      [zgłoszenie naruszenia]

ja slyszalem jak brzmi ta wieza philipsa o ktorej mowisz. owo cudo ktore bardzo dziwacznie wyglada, brzmi po prostu tragicznie, wieza kosztuje jakies 1500 gra kilka razy gorzej niz moj radmor z tonsilami za ktory lacznie dalem niecale 300 (co prawda bez tunera cd i decka ale to i tak nieporownywalnie mniej)
wiec daruj sobie to "cos" bo szkoda kasy i nerwow

mejk lof, not łor !

teodot
 Wysłana - 5 sierpień 2004 15:14      [zgłoszenie naruszenia]

Wolo ma rację. Mieszkam w pobliżu ich firmowego sklepu i nawet nie skusiło mnie, żeby je odsłuchać. Bo za te pieniądze na pewno nie warto. Zresztą nie mam tyle do wydania Za takie pieniądze (a nawet i mniejsze) skompletujesz już coś całkiem sensownego. Radmorów nie śmiem oceniać, bo sam mam tylko tuner AM ale sądząc po wypowiedziach na tym forum wybór ich będzie o tyle trafny, że sporo zaoszczędzisz na serwisie. Z własnego doświadczenia wiem, że bardzo porządny używany tuner dostaniesz za około 100 złotych, a i za cedek nie trzeba dać więcej ale trzeba się uważnie rozejrzeć. Wiem, że są (spotkałem nawet) zwolennicy starych Fonik ale od siebie i z własnego doświadczenia dorzucę stare kilkunastoletnie C.E.C.e z plastikowymi obudowami. Sprzęt nie do zajeżdżenia. I do tego audiofilska marka Upgrade też jest możliwy. Z kolumn za świetne uchodzą Tannoye M1 i nieco większe M2 ale wystrzegać się należy nowszych MX, bo to w zgodnych ocenach barachło. Rozumiem, że poruszamy się na najniższym poziomie, bo za większe pieniądze może być lepiej ale trzeba je mieć

Oczywiście wszelki używany sprzęt trzeba przed zakupem sprawdzić lub w jakiś inny sposób się zabezpieczyć - ale tego chyba nie musze przypominać?

Zadawanie pytań nie jest rzeczą rozsądną...

Piotrp
 Wysłana - 10 sierpień 2004 14:37      [zgłoszenie naruszenia]

A co powiecie o Altusach jaki model byłby najlepszy i jaki wzmachol do tego by pasował. A może jakieś inne ciekawe głośniki o dużym basie

teodot
 Wysłana - 10 sierpień 2004 17:58      [zgłoszenie naruszenia]

Nowe Altusy to raczej kiepski wybór. Za te pieniądze można mieć i sporo lepsze. Nawet Tnsil produkuje lepsze rzeczy (ale nie pod swoją marką). Używane będą dobrym wyborem, jeśli nie masz czym umeblować mieszkania

Z obcych a tanich za dobry wybór uchodza wśród podłogowych kolumny Kody. Konkretnego modelu Ci nie wskażę ale w necie bez trudu znajdziesz ich katalog (adresu nie podaję bo znowu naruszę regulamin). W ogóle mam wrażenie, że nie zabardzo wiesz czego chcesz i dobrze by było, byś złożył wizytę w jakimś sklepie i odsłuchał coś w przedziale cenowym na jaki Cię stać. To nic nie kosztuje! A w końcu może się okazać, że to czego potrzebujesz, to nie żadne Altusy czy równie wielkie Kody lecz jakieś monitorki...

Zadawanie pytań nie jest rzeczą rozsądną...

pawciu1234
 Wysłana - 11 sierpień 2004 10:45      [zgłoszenie naruszenia]

nowe altusy charakteryzuja sie ta sama jaklscia wykonania co STX kiepskie wytlumienie calej kolumny i slabej jakosci filtry w tonsilu kondenstatory sa do wymiany od razu a w stx cale zwrotnice (zly dobur czesttliwosci granicznych) ja polecam obudowe od starych np alt 110 badz 140 i zainstalowanie nowych glosnikow STX na kondestatorach chocby Jensen audio. Jezeli byl bys zainteresowany takim dzialaniem to napisz jakich inf jeszcze potrzebujesz.

pawciu1234
 Wysłana - 11 sierpień 2004 10:47      [zgłoszenie naruszenia]

przepraszam Jentzen Audio : )

Piotrp
 Wysłana - 12 sierpień 2004 17:08      [zgłoszenie naruszenia]

Mam na oku kolumny Unitra posiadają dwa głośniki niskotonowe w których jeden z nich ma opcje bass reflex czy był by to dobry zakup cena za 2 głośniki + wzmacniacz

Piotrp
 Wysłana - 12 sierpień 2004 17:09      [zgłoszenie naruszenia]

cena ta to 120 zł

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dylemat

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL