Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1599 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
Dziwny format obrazu na niektórych kanałach FTA 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Dziwny format obrazu na niektórych kanałach FTA"   

mzarek
 Wysłana - 4 styczeń 2004 18:52        | zgłoś naruszenie regulaminu

Cze!
Mam pewien problem z obrazem na niektórych kanałach TVsat. Sytuacja wygląda tak, że wyświetlany obraz zajmuje połowę albo jakieś 3/4 ekranu od lewej strony. Pozostała część po prawej stronie to czarne tło. Wygląda to troche jakby obraz był ściśnięty od prawej do lewej. Na kanałach polskich sytuacja taka jest np. na TV Puls. Na innych kanałach polskich jest ok ale na wielu zagranicznych jest ten sam problem.
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł wyjaśnić co jest powodem takiej sytuacji, czy może coś z tunerem, czy oprogramowaniem i ewentualnie jak to naprawić.
Dzięki z góry.
Pozdrawiam wszystkich.

mzarek
 Wysłana - 4 styczeń 2004 18:57      [zgłoszenie naruszenia]

Muszę dodać ze mam tuner Philips 3010 który nie dawno przystosowałem do oglądania FTA poprzez wgranie softu 5.02 oraz nowej listy kanałów. Zastosowałem kartę GOLD. Na początku było wszystko ok i obraz był taki jak trzeba na wszystkich dostępnych kanałach.

Hirek2
 Wysłana - 5 styczeń 2004 21:06      [zgłoszenie naruszenia]

Witaj.
Wyczyść flasha i jeszcze raz wgraj soft,a potem listę.
Jeśli problem się powtórzy to zmień listę.

Hirek

mzarek
 Wysłana - 6 styczeń 2004 19:43       [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki!
Juz dziala, a rozwiazanie bylo jeszcze prostrze. Przed zabraniem sie do ponownego wgrywania softu i kanalow wylączyłem na kilka minut z sieci tuner i to wystarczyło.
Pozdrawiam

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dziwny format obrazu na niektórych kanałach FTA

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL