| Autor |
"ELTRON 100" |
|
|
SUCHAR 125
|
|
Wysłana - 7 listopad 2004 17:56 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam Pytanie chcem kupić eltrona 100 stereo tylko nie wiem ile gdzieś taki kosztuje mój kolega chce mi sprzedać. Nie chce przepłacić i chciałbym wiedzieć ile za taki wzmacniacz można dać druga sprawa to opis eltrona ile ma wyjść na kolumny bo nigdzie nie moge znaleść opisu (np ile ma wat)czy te wzmacniacze są dobre czy mają moc dużą??
Prosze o Pomoc z góry za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuje :)
| |
|
 |
|
|
|
SUCHAR 125
|
|
|
|
|
R. Horror
|
|
Eltron stereo?
Cała seria Eltronów - 30, 60, 100, z indeksem "U" czy bez, była monofoniczna. Każdy miał moc taką jak w oznaczeniu, osiąganą przy sumarycznym obciążeniu 4 omów - czyli przy jednej kolumnie 4 omowej, lub dwóch 8 omowych. Wyjścia na kolumny były dwa, łączone równolegle.
Wzmacniacz generalnie wyśmienity na estradę, ale tym którzy chcą kupić żeby słuchać na nim muzyki w domu, sugeruję puknąć się w głowę.
Niestety szerszego opisu w internecie próżno szukać..
 |
|
|
|
SUCHAR 125
|
|
a jeżeli chciałbym na imprezach puszczać muze z CD to się nada ?? a do domu czemu będzie źle grał?? |
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
Na imprezie, jak duza ta impreza i czym nagłaśniania ?
Znawca -
 |
|
|
|
R. Horror
|
|
To jest wzmacniacz estradowy, mający za zadanie osiągać jak największe moce przy względnie niskich stratach, ale nie koniecznie dobrej jakości dzwięku...
Po cholerę Ci estradowy powermixer w chacie?? Eltron 100 to maszyna do robienia rzeźni na scenie albo sali koncertowej bądź audiencyjnej, a nie słuchania muzyki w domu! W dodatku jest monofoniczny. Za forsę którą jest wart można by kupić typowy wzmacniacz stereo dedykowany warunkom i potrzebom domowym, a przewyższający go parametrami...
Eltron owszem bardzo dobrze nada się do puszczania muzyki na imprezach... Oile będzie wykorzystywany WYŁĄCZNIE do tego celu.
Zmieniony przez - R. Horror w dniu 2004-11-07 23:55:48
 |
|
|
|
wolo
|
|
...lub do podlaczenia gitary :) - sprawdzone
|
|
SUCHAR 125
|
|
Bo chcem mieć taki wzmacniacz żęby nagłośnił mi imprezy i do domu żeby się zdał i pomyślałem o Eltrone (chodzi o silny wzmacniacz)możę jakiś polecicie ?? ale taki rzeby miał wykop a zresztą ja nic nie powiedziałem żę bede słuchał na maksa w chacie Nie wiem Doradzcie prosze:) |
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
Pytający nie napisał - posiada kolumny estradowe, a w tym przypadku będzie najlepszym rozwiazaniem eltron.
Znawca -
 |
|