Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1959 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
ELTRON 100 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "ELTRON 100"   

SUCHAR 125
 Wysłana - 7 listopad 2004 17:56        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam Pytanie chcem kupić eltrona 100 stereo tylko nie wiem ile gdzieś taki kosztuje mój kolega chce mi sprzedać. Nie chce przepłacić i chciałbym wiedzieć ile za taki wzmacniacz można dać druga sprawa to opis eltrona ile ma wyjść na kolumny bo nigdzie nie moge znaleść opisu (np ile ma wat)czy te wzmacniacze są dobre czy mają moc dużą??

Prosze o Pomoc z góry za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuje :)

SUCHAR 125
 Wysłana - 7 listopad 2004 18:09      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34499630]

a co myślicie o tym Eltronie i czym się różni eltron Mono od eltrona stereo czy mono ma tylko 1 wyjśćie na kolumnę ?? jestem początkująćy prosze o wyrozumiałość:)

R. Horror
 Wysłana - 7 listopad 2004 18:49      [zgłoszenie naruszenia]

Eltron stereo?

Cała seria Eltronów - 30, 60, 100, z indeksem "U" czy bez, była monofoniczna. Każdy miał moc taką jak w oznaczeniu, osiąganą przy sumarycznym obciążeniu 4 omów - czyli przy jednej kolumnie 4 omowej, lub dwóch 8 omowych. Wyjścia na kolumny były dwa, łączone równolegle.
Wzmacniacz generalnie wyśmienity na estradę, ale tym którzy chcą kupić żeby słuchać na nim muzyki w domu, sugeruję puknąć się w głowę.
Niestety szerszego opisu w internecie próżno szukać..

ROCKY HORROR

Właściciel drzewa bananowego :-)

Specjalista -

SUCHAR 125
 Wysłana - 7 listopad 2004 22:55      [zgłoszenie naruszenia]

a jeżeli chciałbym na imprezach puszczać muze z CD to się nada ?? a do domu czemu będzie źle grał??

DjDamian
 Wysłana - 7 listopad 2004 23:46      [zgłoszenie naruszenia]

Na imprezie, jak duza ta impreza i czym nagłaśniania ?

-------------------------

Jeżeli muzyka męczy to znaczy że jest hałas

Znawca -

R. Horror
 Wysłana - 7 listopad 2004 23:49      [zgłoszenie naruszenia]

To jest wzmacniacz estradowy, mający za zadanie osiągać jak największe moce przy względnie niskich stratach, ale nie koniecznie dobrej jakości dzwięku...
Po cholerę Ci estradowy powermixer w chacie?? Eltron 100 to maszyna do robienia rzeźni na scenie albo sali koncertowej bądź audiencyjnej, a nie słuchania muzyki w domu! W dodatku jest monofoniczny. Za forsę którą jest wart można by kupić typowy wzmacniacz stereo dedykowany warunkom i potrzebom domowym, a przewyższający go parametrami...

Eltron owszem bardzo dobrze nada się do puszczania muzyki na imprezach... Oile będzie wykorzystywany WYŁĄCZNIE do tego celu.

Zmieniony przez - R. Horror w dniu 2004-11-07 23:55:48

ROCKY HORROR

Właściciel drzewa bananowego :-)

Specjalista -

wolo
 Wysłana - 7 listopad 2004 23:58      [zgłoszenie naruszenia]

...lub do podlaczenia gitary :) - sprawdzone

mejk lof, not łor !

SUCHAR 125
 Wysłana - 8 listopad 2004 00:13      [zgłoszenie naruszenia]

Bo chcem mieć taki wzmacniacz żęby nagłośnił mi imprezy i do domu żeby się zdał i pomyślałem o Eltrone (chodzi o silny wzmacniacz)możę jakiś polecicie ?? ale taki rzeby miał wykop a zresztą ja nic nie powiedziałem żę bede słuchał na maksa w chacie Nie wiem Doradzcie prosze:)

DjDamian
 Wysłana - 8 listopad 2004 00:55       [zgłoszenie naruszenia]

Pytający nie napisał - posiada kolumny estradowe, a w tym przypadku będzie najlepszym rozwiazaniem eltron.

-------------------------

Jeżeli muzyka męczy to znaczy że jest hałas

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

ELTRON 100

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL