Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1298 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Rozrywka
Efekt Dyskotekowy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Efekt Dyskotekowy"   

JaroGuru
 Wysłana - 25 grudzień 2008 10:51        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam
Mam pytanie czy ktoś może wie co to jest za rzecz.
Mianowicie na dyskoteki do nas do szkoły jeździ DJ który ma taki projektor, który ma cztery obrazki kółka, dynia, atomowy znak i jeszcze coś. Chodzi mi o to jakby to zrobić bo obraz który jest wyświetlany obraz jest na cały sufit. Jak zrobić coś takiego żeby obraz był wyświetlany na tak dużej powierzchni. Dodam, że obraz jest podzielony na kilka części czyli że pokazują się np. 9 dyni.
Proszę o pomoc i pozdrawiam

Preskaler
 Wysłana - 25 grudzień 2008 12:26      [zgłoszenie naruszenia]

Obraz może być rzucany przez zwykły rzutnik a jeśli chcesz aby na odległości kilku metrów obraz był bardzo duży to trzeba zastosować obiektyw (w rzutniku) o krótkiej ogniskowej (50 mm lub mniej). Im krótsza jest jego ogniskowa tym większe powiększenie na tej samej odległości ale obraz będzie ciemniejszy chyba, że obiektyw będzie bardzo jasny (1,4 - 1,8). Powielanie obrazu daje specjalna "soczewka" w postaci bryły szklannej ze zeszlifowanymi, płaskimi powierzchniami tworzącymi pryzmaty pod różnymi kątami.

Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2008-12-25 12:28:30

Preskaler

JaroGuru
 Wysłana - 25 grudzień 2008 12:30       [zgłoszenie naruszenia]

Bardzo dziękuje za pomoc.
pozdrawiam

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Efekt Dyskotekowy

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL