| Autor |
"Elektronika jako kierunek studiów.." |
|
|
berry
|
|
Wysłana - 2 wrzesień 2004 22:14 Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Różne'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Przede mną matura (no, moze jeszcze pol roku) i zastanawiam sie nad wyborem szkoly oraz kierunku. Co powiecie o elektronice? Czy to trudne, ciekawe no i sensowne?
| |
|
 |
|
|
|
pawciu1234
|
|
Trudne no wiadomo choc zalezy jakie masz predyspozycje , interesujace na pewno malo jest kierunkow o takiej rozbieznosci a czy sensowne no wiesz to tak jak kucharz i grabarz ludzie beda jejsc i umierac zawsze a elektra sie rozwijac .
Zmieniony przez - pawciu1234 w dniu 2004-09-03 11:21:12 |
 |
|
|
|
zoltarek
|
|
To zależy od upodobań. Jak lubisz elektronikę to powinieneś studiować ją.
Jeszcze musisz się zastanowić jaki podkierunek z elektroniki wybierzesz.
Niestety jak w większości kierunków technicznych jest sporo matematyki i żmudnych obliczeń, szczegolnie jeżeli chodzi o prądy zmienne, a to jest niestety w elektronice podstawą.
|
|
wolo
|
|
jesli teraz jeszcze nie wiesz czy to jest trudne i ciekawe, to proponowalbym sie tym zajac troche dla orientacji, co by nie zalowac potem wyboru studiow. troche dziwi mnie ze na ślepo wybierasz kierunek o ktorym nie masz zadnego pojecia
|
|
berry
|
|
moze nie na slepo, bo troche sie tym interesowalem zawsze
a jaką specjalizację polecacie? |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Ja, gdybym miał takie pytania i wątpliwości, zrezygnowałbym z tego kierunku! To jest tak jak z miłością, jak można kogoś pytać, czy ja ją naprawdę kocham? To albo się wię albo się nie kocha. Zdecydowanie jest to trudna dziedzina nauki i trzeba ją "kochać", żeby wytrzymać wszyskie (niepotrzebne?) katusze, które będą po drodze.
|
|
Leser1
|
|
Moim zdaniem - jest to trudne (a co jest łatwe), bardzo ciekawe, fascynujące, nie widać końca rozwoju a po kilkudziesięciu latach i tak Ci przejdzie.
Ale na pewno warto robić w życiu coś co się lubi. W tej chwili elektronika jest tak dużą dziedziną działalności człowieka że w przyszłości będziesz musiał wybrać jakąś specjalizację.
Ale warto być mądrym - nie rezygnuj ze studiów nawet jeśli Twoja decyzja jest wynikiem tylko ambicji. |
 |
|
|
|
E.T.
|
|
no właśnie a jaki kierunek polecicie? Też za pół roku mam mature. Kończe technikum elektroniczne i mam zamiar iść na politechnikę śląską albo w Gliwicach. Mam o tyle dobrze że mamy łączoną maturę z polibudą. No ale do rzeczy co Wy byście teraz wybrali za dział? Co ma perspektywy i nie jest rudne? Co się cieszy popularnością? I na co jest się najtrudniej dostać? |
 |
|
|
|
Excray
|
|
Zgadzam się z Preskalerem - jeśli wogóle zadajesz takie pytanie to nie idź. Jest to ciężki kawałek chleba i trzeba się tym fascynować aby być w tym dobrym. Jak się tym nie interesujesz to skończysz jako jakiś kiepski serwisant , o ile wogóle przetrwasz studia. |
 |
|
|
|
Cartman21
|
|
ja to studiuje,jest prze***ane ze sobie troodo wyobrazić.zastanow sie 2 razy.pozdro. |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Załóżmy, że wszystkie trudności zostaną przez Ciebie pokonane na studiach i w końcu dostaniesz ten dyplom, musisz póżniej przez całe swoje zawodowe życie na bieżąco uaktualniać wiedzę. W innym przypadku po ok. 10-ciu latach będziesz wtórnym analfabetą elektronicznym. Jeszcze raz powtórzę, że trzeba TO kochać aby wytrzymać!