Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 898 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Eltrony 100w 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Eltrony 100w"   

BzYqGie-Ce
 Wysłana - 5 lipiec 2005 01:00        | zgłoś naruszenie regulaminu

[aukcja.onet.pl/show_item.php?item=56503819] < CZy Ktoś Mi morze powiedzieć cos o tych kolumnach? bo mam okazje je kupic(tez jestem z gliwic) one sa jako niby sredniotonowe... chodiz mi o to jak graja czy faktycznie tylko góra czy normalnie...

faceman
 Wysłana - 5 lipiec 2005 02:55      [zgłoszenie naruszenia]

Myślę że nie trzeba być fachowcem żeby stwierdziś że to shit. Wystarczy spojrzeć. Czy to wyjaśnia?

BzYqGie-Ce
 Wysłana - 5 lipiec 2005 11:21      [zgłoszenie naruszenia]

shit? a ja zawsze myślałem ze kolumny sie ocenia po jakości dźwięku niz po wyglądzie

faceman
 Wysłana - 5 lipiec 2005 12:44      [zgłoszenie naruszenia]

Przedewszystkim po jakości dzwięku ale w tym przypadku trudno mówić o jakości mając na uwadze jakość zastosowanych głośników, że są różne nie wspomnę.

R. Horror
 Wysłana - 5 lipiec 2005 14:23       [zgłoszenie naruszenia]

Oile zastosowane głośniki są oryginalne, a nie inne o podobnych z wyglądu membranach, to totalną bzdurą jest nazywać je "shitem". Tonsilowksie GDS30/60 to bardzo dobre głośniki szerokopasmowe o całkiem przyzwoitej efektywności. Jedna taka kolumna z powodzeniem może nagłośnić średniej wielkości stołówkę, dwie sztuki na większych scenach też nie powinny mieć problemów.

Jest tylko jedno "ale": jak widać, w kolumnie z prawej, jeden z głośników jest inny. Trzeba by zamienić na taki sam jak pozostałe, a ze zdobyciem takiego może być problem...
Pozatym nie 100, ale 60W - przynajmniej w kolumnie po lewej.

ROCKY HORROR

Właściciel drzewa bananowego :-)

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Eltrony 100w

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL