Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1653 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | GSM
Fajny bajer z WAP 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Fajny bajer z WAP"   

Ss
 Wysłana - 14 listopad 2003 22:31        | zgłoś naruszenie regulaminu

Postanowiłem zobaczyć jak się robi stronki WAP. A po co? Ano po to że też chciałbym se powgrywać fajne bajery do komórki nie płacąc 11zł bo to złodziejstwo. No i se zrobiłem i prawie działa. Czasem są jakieś problemy z pobieraniem ale niedługo qmpel postawi serv WAP i będzie ok
Właźta z komórki tu:
[saabotaz.w.interia.pl/wap/wapa.htm]
Jest tam kilka muzyczek midi które można se ustawić jako dzwonek i kilka tapet.

Tak więc jak zobaczycie fajną tapetkę za 11zł to se zgrajcie ją na kompa, albo zróbcie własną i jak ktoś chce to mogę wrzucić na tą stronkę żeby se pobrać do komórki. Ja se ustawiłem jako dzwonek muzyczkę z Doom'a Jest też wypas midi Sweet Dreams Mansona ale nie chce mi dociągnąc do końca (nie wiem czemu, pewnie dlatego że to http a nie wap).

--------------------
Zrób SE to sam

Poxter
 Wysłana - 14 listopad 2003 22:38      [zgłoszenie naruszenia]

heh też kiedyś nad tym myślałem ale nie umiałem zrobić stronki wapowej. Jakieś lewe kursy miałem.
Z jakiego korzystałeś?? wogóle nie umiałem sie połapać jak sie jakies linki robi itp itd.

Dużo tapet do ściągnięcia jest na telix.pl w zakadce darmowe czy jakos tak sa tapetki w róznych rozdziałkach i wystarczy ściągnac fote w rożdziałce w jakie masz telefon i jest spoko luzik Kilka babczek mam ściągniętych ale jakoś mnie to nierajcuje:D

Pozdrówka

Ss
 Wysłana - 15 listopad 2003 10:16      [zgłoszenie naruszenia]

Z wyszukiwarki onet znalazłem jakiś kurs i przerżnąłem przykład.

Wiem że są darmowe bajery ale nic nie stoi na przeszkodzie aby se "pożyczyć" jakąś tapetę czy dzwonek z płatnej strony albo wgrać se coś swojego własnej produkcji, a to też kosztuje 11zł.
Nie mam kabelka do komórki i dlatego takie kombinacje

--------------------
Zrób SE to sam

Poxter
 Wysłana - 15 listopad 2003 12:56      [zgłoszenie naruszenia]

wiem wiem,
płatne serwisy są "zabezpieczone" przed kopiowaniem
ale owe "zabezpieczenie" łatwo ominąć trzeba tylko ruszyć główką:))

a na darmowych rzeczywiscie nie ma za wiele interesujacych dana osobe rzeczy:D

Pozdrówka

Ss
 Wysłana - 15 listopad 2003 19:58      [zgłoszenie naruszenia]

O jakie zabezpieczenie ci chodzi? Jak są tapety to jakiegoś śmiecia na nich dają. Tyle że czasem bez problemu można się go pozbyć a czasem jest on tak słąbo widoczny że na komórce go wogóle nie widać

--------------------
Zrób SE to sam

Poxter
 Wysłana - 29 styczeń 2004 18:38      [zgłoszenie naruszenia]

cześć możesz mi podesłać kod żródłowy z przykładem jak coś wciepnąć??
Nie chce mi sie po kursach szukać abym se pozmieniał coś w komórze.

Dzięki

Pozdrówka

Ss
 Wysłana - 29 styczeń 2004 20:07      [zgłoszenie naruszenia]

[republika.pl/siedlcelo4/WML/nawigacja.html]

tylko uważaj jak się będziesz bawił, jak ja testowałem to mi potem przyszło coś koło 65zł za ściąganie danych + reszta rachunku

Lepiej kup se płytkę za 20zł z bajerami i do tego kabelek, no chyba że chcesz coś sobie wgrać ale raz na jakiś czas

--------------------
Zrób SE to sam

Poxter
 Wysłana - 29 styczeń 2004 20:28      [zgłoszenie naruszenia]

spoczko, dzięki.
Nie wiem czy wiesz ale są emulatory wap`u i na nich można testować a jak wszystko gra ściągnąć już komórą.

Dlatego fajnie by było mieć gprs jedna z tego co mi wiadomo pop nie ma owej fuknjij przez sie denerwuje

Kiedyś już ściagałem z wapu tapetki z jakis darmowych stronek bodajze telix.pl i za 10tapecik i chyba 4dzwonki wyszło mi niecałe 20zł także nie dużo w porównaniu do komercyjnych serwisów

Pozdrówka

Ss
 Wysłana - 29 styczeń 2004 22:51       [zgłoszenie naruszenia]

No fakt. Tyle że mi przyszło nie dlatego że probowałem jak działa tylko dlatego bo sobie różne rzeczy ściągałem. W każdym razie nie mogłem ściągnąć fajnego midi jako dzwonek bo ciągle zrywało. I zastanawia mnie jeszcze jedno, skoro gprs ma 5,6kb/s to czemu wszystko tak za***iście wolno działa?

--------------------
Zrób SE to sam

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Fajny bajer z WAP

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL