Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1385 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Funai 21 problem z wyłanczaniem. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Funai 21 problem z wyłanczaniem."   

Marcin W.
 Wysłana - 7 listopad 2003 22:52        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam telewizor FUNAI 21 i jak go włącze i zaraz chcę wyłaczyć to wyłacza mi się dzwiek a obraz nie znika tylko dopiero po chwili,jak sie nagrzeje chwilkę to jest ok.Wymieniłem w bloku zasilania kondensatory i stabilizator napięcia i nic nie dało i nie wiem co jest?

Preskaler
 Wysłana - 11 listopad 2003 07:45      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Przykro mi bardzo, ale nie potrafię zorientować się z tych paru lakonicznych słów o istocie problemu, jeśli możesz to postaraj się dokładniej to opisać!

Preskaler

Specjalista -

Marcin W.
 Wysłana - 11 listopad 2003 15:57      [zgłoszenie naruszenia]

Jestem początkujacym elektronikiem (z zawodu jestem elektomechanikiem i elektonikiem samocghodowym,ale interesuje mnie też elektonika RTV).Niby się nic nie dzieje,ale to jest dziwne?na moja wiedze którą posiadam,to wymieniłem kondensatory które miały zmniejszoną pojemność i głowny stabilizator napięcia.sprawdzałem blok zasilania pod napięciem,ale nic nie stwierdziłem,ale podejżewam.JAK TELEWIZOR WŁACZĘ I ZARAZ WYŁACZĘ TO BLOK ZASILANIA WYŁANCZA OBWÓD DZWIEKU I STEROWANIA,NATOMIAST NIE WYLANCZA SIĘ WLĄCZNIK DUŻEJ MOCU KTÓRY ODPOWIADA ZA ZASILANIE GLÓWNIE - OBTRAZU I PODSTAWY I CHYBA GO WYMIENIĘ I TO JEST NAJPRAWDOPODOMNIEJ TO (WCZORAJ NAD TYM JESZCZE SIEDZIAŁEM).Dziękuje że odpowiedziałeś na moje pytanie.

Marcin W.
 Wysłana - 19 listopad 2003 21:47       [zgłoszenie naruszenia]

Dzisiaj wymieniłem ten wyłącznik i jest ok,wcześniej dokładnie to sprawdziłem pod napięciem jeszcze raz i pewne zachowanie tego wyłącznika to mi potwierdziło.Dieki jeszcze raz.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Funai 21 problem z wyłanczaniem.

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL