| Autor |
"Głośnik do suba samochodowego" |
|
|
Ketchup87
|
|
Wysłana - 6 kwiecień 2007 16:56 | zgłoś naruszenie regulaminu
Generalnie myślę nad ponownym składaniem czegoś z dwóch STXów 150/4/SS. Ale może jakieś nowe propozycje? Ktoś coś wie o tym głośniku samochodowym (300/4/AP) ? Może jakiś Buszmen? Czy może jakiś JBL tani? Generalnie nie będę za bardzo ograniczony gotówką, ale nie chce na to wydawać majątku. No i będę potrzebował jeszcze wzmaka do zasilania. Powiedzcie swoje zdanie, proszę. Aha, bo zaraz dostanę reprymendę - muzyki słucham naprawdę różnej ale generalnie zależy mi na długim niskim basie, nawet kosztem impulsu. Nie wiem jeszcze w czym to będzie grało docelowo, narazie będzie to stało w moim pokoju ale tym się nie kierujmy. Pozdrawiam
 |
|
|
|
serekkox
|
|
Skrzynia 42l BR
Bass Reflex:
Średnica 10cm
Długość 29cm
Strojenie 40hz
To dla STX 30-300-4-AP |
 |
|
|
|
Ketchup87
|
|
Spoko, skrzynki umiem liczyć. Tylko interesują mnie opinie o głośnikach. Ostatnio wypadłem trochę z rynku i nie jestem na bieżąco.
|
|
serekkox
|
|
Ten STX jest chwalny. Co do boschmana ludzie chwala ostatnio model BOSCHMANN ALX 122SP choc ja go nie sluchalem. Ale dla mnie boschman kojarzy sie z pralkami itp i wole sie od nich trzymac z dala. |
 |
|
|
|
Ketchup87
|
|
No właśnie o tym STXie samochodowym słychać wiele dobrego, ale czy aż tak, żeby zamiast dwóch SS kupić jednego AP? A Boschmanna słyszałem, ładnie nisko schodzi ale jest dość cichy.
|
|
serekkox
|
|
Szczerze Ci powiem ze nie wiem czy oplaca sie bardziej 2xSS czy 1xAP |
 |
|
|
|
el - passo
|
|
Może napisz ile kasy chcesz przeznaczyc na ten sprzet. |
 |
|
|
|
Ketchup87
|
|
Sądząc po głośnikach jakie wymieniłem to do 250zł na przetworniki..
|
|
Ketchup87
|
|
|
|
|
Ketchup87
|
|
Wybór padł na Lanzara 12 bez PRO z prostej przyczyny - jedna cewka - łatwiej zasilić. Co do wzmacniacza to chyba też wybrałem - carpower 602. Ktoś się podzieli przemyśleniami :) ?