Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1325 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
GRUNDIG - AWARIA 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "GRUNDIG - AWARIA"   

zimensik
 Wysłana - 4 styczeń 2005 17:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

czesc mam wielki problem z moim grundikem. Jest to grundig mf 55-9201
problem polega na tym ze nagle obraz w tv stal sie bardzo ciemny sa tylko lekkie przeswity(prawie nie widoczne) dzieje sie tak tylko na kanalach telewizyjnych po przelaczeniu na AV i wlaczeniu dvd jest idealnie
niedzialaja tylko kanaly telewizyjne

Preskaler
 Wysłana - 6 styczeń 2005 09:36       [zgłoszenie naruszenia]

Zimensik! Przeczytałem Twojego posta i szukam znaku zapytania ale nigdzie nie widzę o co chcesz zapytać? Dochodzę do wniosku, że tylko chcesz nas poinformować o Swoim problemie. Bo w przeciwnym razie napisałbyś coś o sobie - jstem uczniem szkoły powszechnej i chodzę do 6 klasy a w związku z tym, że interesuję się elektroniką, chcę dowiedzieć się gdzie może być uszkodzenie w moim TV?. Lub: Jestem inżynierem mechanikiem z długoletnim stażem. Obserwując gwałtowny rozwój elektroniki zdecydowałem się na rozszerzenie swoich wiadomości na tA właśnie dziedzinę. Przeczytałem mnóstwo książek na ten temat i teoretycznie jestem doinformowany. W związku z powyższą awarią, zastanawiam się czy potrafiłbym naprawić ten TV? Znam także technikę wykonywania pomiarów napięć i prądów, oraz wiem jak wyglądają niektóre elementy elekroniczne. Czy mógłby ktoś pomóc mi w praktycznym zlokalizowaniu uszkodzenia?
P.S
Schemat tego TV mam i umię go czytać!

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

GRUNDIG - AWARIA

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL