Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 925 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Glosniki 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Glosniki"   

ant3k
 Wysłana - 5 luty 2004 10:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Posiadam pare kolumn firmu Unitry o Mocy 50W i Impedancji 8 Omow.
Problem polega na tym ze popakaly mi membrany i sie teraz zastanawiam czy isc wymieniac cale glosniki (i na jakie?) czy dokleic membrane( jak jest taka mozliwosc),Bo ja sie wogole na tym nie znam.

Pozdrawiam.

Mario_001
 Wysłana - 5 luty 2004 10:34      [zgłoszenie naruszenia]

Kolumny 50W ale chyba Tonsil? Mogę cokolwiek powiedzieć z własnego doświadczenia. Jeśli padły same membrany i nie zależy ci aż tak bardzo na jakości dzwięku (nie jestes audiofilem) to jest możliwosć wymiany membran poprzez firmy zajmujące się tym (są takowe). Odradzam wymianę samemu, ponieważ nie jest to łatwe. Po wymianie membran w jakins tam stopniu parametry głośnika mogą się zmienić, ale prawdę mówiąc ja jakoś nie zauważyłem szczególnej różnicy a jest to napewno troche tańsze od kupna nowych. Natomiast kupno nowych też ma sens. Ja ostatnio wymieniłem na nowe głosniki basowe w swoich kolumnach. Poprzedni były GND 20/30, a ponieważ takich już nie produkują, więc kupiłem podobne GND 20/40. I muszę przyznać, że do tej pory nie mogę dojść do siebie Robią prawdziwe trzęsienie ziemi!! Nie sądziłem że będzie aż taka różnica!! A koszty.. Naprawa membran kosztowała mnie ok 25 zł za głośnik, natomiast za nowe płaciłem ok 65 zł za sztukę.. Ale moim zdaniem w 100% warto było kupić. Pozdrawiam!!

CAROL
 Wysłana - 9 luty 2004 12:29       [zgłoszenie naruszenia]

Witam!!!

Jakiej srednicy masz te glosniki w kolumnach?? Ile kasy chcesz wydac na ich naprawe?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Glosniki

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL