| Autor |
"Glosniki" |
|
|
MoonKey
|
|
Wysłana - 13 marzec 2003 09:48 | zgłoś naruszenie regulaminu
Tak wiec planuje zrobic dwa glosniki , i potrzebuje pomocy przy wyborze drewna , jakie jest najlepsze ?
| |
|
 |
|
|
|
Rocky B.
|
|
|
|
|
MoonKey
|
|
|
|
|
Rocky B.
|
|
|
|
|
MoonKey
|
|
ok , dzieki
********************************************************** |
 |
|
|
|
Rocky B.
|
|
|
|
|
quicker
|
|
zazwyczaj jako material na kolumny stosuje sie najlepiej MDF, ale tez czesto zwykla wiorowke.jakie to maja byc kolumny, jaka pojemnosc??
|
 |
|
|
|
Cubestone
|
|
no mdf to jest po prostu papier sprasowany pod wysokim cisnieniem...ja tam swoje kolumny ze sklejki zrobilem, graja za***iscie i wygladaja zacnie(bez zadnego ***ania w oklejanie)...jak chcesz robic to sam to polecam sklejke bo plyta wiorowa wyglada syfnie, trzeba ja oklejac, a do tego sie kruszy.
|
 |
|
|
|
Rocky B.
|
|
|
|
|
quicker
|
|
kolumn sie nie robi ze skleiki, ale jak juz zrobiles to gratulacje ( pewnie ci cala kolumna gra razem z glosnikami). plyta wiorowa sie nie kruszy jak sie ja dobrze szpachla zrobi, a jakos z okleina wygladaja za***iscie. Naprawde wrto sie pomeczyc.aha. A ten "sprasowany papier" jest najlepszym surowcem do robienia klumn i subwooferow, jest w miare latwy w obrobce i sztywny dzieki czemu nie wpada w rezonanse, a o to chodzi w dobrze zrobionej obudowie!! Oczywiscie nie mozna zapomniec o dobrym wytlumieniu obudowy. Zamknieta cala sie wytlumia, a basreflex delikatnie i nigdy w okolicach wylotu basreflexu!!!!!!!!
|
 |
|
|
|
Skittles
|
|
A macie moze gdzies cos do poczytania jak sie takie kolumny robi itp itd, bo bym sobie poczytal tak z ciekawosci.Albo piszcie jak wiecie.Pozdrowionka
|
 |
|