Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1014 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Glosniki do kompa 2,1 samorobka....... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Glosniki do kompa 2,1 samorobka......."   

George1987
 Wysłana - 8 luty 2004 13:09        | zgłoś naruszenie regulaminu

No panowie jest taka spara osatnio uznalem ze przydaly by mi sie do kompa jakeis fajne glosniczki 2,1 no ale tak patrze creativy za 220zł nie ma szans nie kupie se 2 satelitek i suba za 220zł zadrogo :P patrzylem na inne to znoy 150 no taniej ale jak to moze grac :/ no to postanowilem sam sobie zrobic tak taki glosnik w subie z creativów 2,1 ma chyba 17Wat a ja znalazlem w domu 2kolumny z tonsila a w nich glosniki GDS16/15 i tak mnie interesuje czy taki glosnik "dynamiczny szerokozakresowy" nadaje sie na suba?? (nie na jakieegos wybitnego suba co mi mają szyby latac po domu :D, tylko zeby byl jakis fajny efekt basu przy grach i muzie)

wiec pytani czy sie on nadaje i jesli by ktos mi mogl powiedziec jakie ten glosnik ma parametry jesli ktos zna bo potrzebuje do programy winisd :D

...LIVE TO RIDE...
...RIDE TO LIVE...

Rocky B.
 Wysłana - 8 luty 2004 14:26      [zgłoszenie naruszenia]

Powiem ci tak nie kupuj tego gowna za 220zl. Moj kolega sobie to kupil to normalnie smiech na sali (dla mnie strata kasy, lepiej samemu cos zlozyc)

Co do tego glosnika mam taki sam i ci powiem ze jak go podlaczylem w kompie do kanalu, i ustawilem dzwiek 5.1(kanal subwoofer/center) to nawet niezle walil. Takze nawet by sie nadawal. Ja mam takie na przod ustawione.

The World Is Yours

George1987
 Wysłana - 8 luty 2004 14:33      [zgłoszenie naruszenia]

no bo wiesz ja mam ten problem ze one cholernie dlugo staly i w zawieszeniu pianka poprostu zgnila wiec ja zrobilem zawieszenie z pianki pod panele podlgoe no i ta kolumna mam pod biurkiem wiec nawet dosc basu jest ale mam zamiar kupic do nich membrany i wymienic (bo jak daje dosc glosno to pianka trzeszcze ) a potem zrobic subwoofer wlasnie z tych 2 glosników i dlatego pytam bo nie wiedzialem czy to sie nada, tylko jest jeszcze jeden problem zessalem z netu ten program winisd zeby obliczyc jak ta skrzynia ma miec wymiary to musze meic tam jeszcze jakies w 3ho...je parametrów :D i niedosc ze nie wiem co one oznaczają ale zaraz pojde po necie grzebac to jeszcze programik po angielsku wiec przy okazji slownik w lape msuze wziąsc :D

...LIVE TO RIDE...
...RIDE TO LIVE...

seba_x
 Wysłana - 10 luty 2004 07:55      [zgłoszenie naruszenia]

potrzebne ci są tylko parametry t/s tj. : qts , qms , qes , vas , fs , reszta też jest ważna ale do obliczenia obudowy tylko to wystarczy
Z tego co przeczytałem to sam naprawiłeś zawieszenie w tych głośnikach więc parametry napewno się zmieniły , lepiej daj je do profesjonalisty niech ci wymieni co trzeba i poda parametry wtedy policzymy obudowępod suba. A satelitki zrób na 15 tesli , są nie drogie chyba 30 zł za sztukę plus gwizdek i będzie git !

George1987
 Wysłana - 10 luty 2004 11:02       [zgłoszenie naruszenia]

hmmm ludzie mówią ze "kobieta zmienna jest" a ja jestem facet i zdązylem zmienic zdanie z tych 15 o ktorych wczesniej pisalem co wymienie w nich membrany zrobie satelitki a suba chce zrobic z innego glosnika tylko teraz jaki ....
mozecie mi polecic jakis glosnik niskotonowy ktory by sie nadawal do subwoofera chodzi mi o glosnik sednicy jakies 20cm (nie mniej) moc max okolo 150W RMS jakies 60 i wazne tesz zeby zawieszenie bylo gumowe a membrana najlepiej zeby nie byla czarna tylko np zolta albo biala (cena to mysle ze gdzies do 70zł sie zmieszcze chyba )
aha glosnik ma byc 8 Ohm

Zmieniony przez - George1987 w dniu 2004-02-10 11:09:16

...LIVE TO RIDE...
...RIDE TO LIVE...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Glosniki do kompa 2,1 samorobka.......

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL