Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 702 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Grundig STF 72-1002/7 txt 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Grundig STF 72-1002/7 txt"   

kap31
 Wysłana - 6 marzec 2011 23:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam Wszystkich.
Mam prośbę do Was - może ktoś pomoże mi w moim problemie.
Otóż :
Mój 3-y letni telewizor zmienił kolor . Teraz cały obraz jest zielonkawo-niebieski - nawet ikona Menu i inne paski do regulacji jasności , głośności itp są o innym zabarwieniu. Nastąpiło to wtedy gdy podczas przełączania kanałów czy też podgłaszania (nie pamiętam dokładnie) oryginalnym pilotem nastąpiło dziwne zwarcie przycisków pilota w wyniku czego pojawił się w górnej,lewej części kineskopu pasek o nazwie Red oraz + i - . Nastąpiło samoczynne zmniejszenie czerwonego koloru ( zwarcie prawdopodobnie kilku przycisków pilota ) i w ten właśnie oto sposób obraz w moim Tv stał się zielonkawo-niebieski.
Nie wiem jak mam przywrócić poprzedni stan kolorów ? Próbowałem już wszystkich sposobów , które są opisywane w wątkach podobnych modeli mojego tv - nie mogę wejść do menu serwisowego przy pomocy pilota(oryginalnego) bo brak takiej opcji.Nie wiem jaka kombinacja przycisków na pilocie potrafi wywołać menu do zmiany ustawień . Nie posiadam pilota serwisowego . Jestem zwykłym użytkownikiem który ma pojęcie o elektronice lecz nie zajmuję się naprawą sprzętu zawodowo.
Może Wiecie jak mi pomóc ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

zbysiu13
 Wysłana - 7 marzec 2011 13:17      [zgłoszenie naruszenia]

A opcja z tego wątku
[http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic854629.html]

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

kap31
 Wysłana - 7 marzec 2011 16:34      [zgłoszenie naruszenia]

Ten wątek przerabiałem w pierwszej kolejności i niestety żadne metody nie skutkują.

zbysiu13
 Wysłana - 11 marzec 2011 19:29      [zgłoszenie naruszenia]

Czyli rozbierałeś tego pilota i nie znalazłeś pola stykowego, nad którym nie ma przycisku klawiatury?

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

kap31
 Wysłana - 11 marzec 2011 21:17       [zgłoszenie naruszenia]

Tak , uczyniłem to bo zapewne chodzi tu u ukryty (nie wyprowadzony) przycisk na pilocie by wejść do Menu serwisowego.Szukałem i nie znalazłem.Niestety.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Grundig STF 72-1002/7 txt

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL