Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 462 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA |
Gwiżdżący Elemis 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Gwiżdżący Elemis"   

Wini 230
 Wysłana - 9 sierpień 2006 19:32        | zgłoś naruszenie regulaminu

Cześć,przeprasam,że zawracam Ci głowę,ale mam następujący problem:
Moja ciocia posiada 12 letni telewizor Elemis w czarnej drewnianej obudowie,niestety nie wiem jaki to model.Telewizor ten stał kilka lat nieużywany w wilgotnym pomieszczeniu.Po jego wlączeniu w stan pracy na ekranie przez ok 1s pojawia sie śnieg,ktory potem staje sie rzadki,a ekran staje sie ciemny.Ten śnieg jest w postaci białych malutkich i rzadkich punkcikow.Z tyłu w okolicy kineskopu slychać gwizd.Podczas strojenia na ekranie nic sie nie zmienia (antena podłączona)nie pojawia się żaden obraz,brak jest też dżwięku w głośniku,nie ma nawet szumu.Wskażnik strojenia drzy we wszystkie strony i jest nieco rozmazany.Po wyłączeniu go wyłącznikiem sieciowym,bo pilota moja ciocia nie posiada,a ja nie miałem przy sobie żadnego słychać głośny trzask łuku elektrycznego,a na środku ekranu pojawia się błysk w postaci dużej rażącej biało fioletowej plamy.Oczyścilem go w środku z pajęczyny i z kurzu na tyle ile było to możliwe,ponieważ nie mialem przy sobie odpowiednio wąskiej końcówki do odkurzacza,ale nic to nie pomogło.Sam nie zamierzam go naprawiać,ale bardzo mnie ciekawi co moglo się w nim zepsuć i ile może kosztować naprawa?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Gwiżdżący Elemis

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL