| Autor |
"Impreza na 120kW ???" |
|
|
kempa17
|
|
Wysłana - 8 sierpień 2005 12:10 | zgłoś naruszenie regulaminu
Więc mam pytanie...bo była kiedyś impreza w Bydgoszczy, na której moc dźwięku(kolumn) wynosiła 120kilo Wat...czy ktoś mógł słyszeć bass będąc 4km w linii prostej od tego miejsca ?
| |
|
 |
|
|
|
Maxtor
|
|
|
|
|
Arnold_S.
|
|
120kW, to "trochę" dużo.
Co to za "impreza" była i kiedy?
To chyba jakiś koncert bardzo znanego zespołu(zagranicznego) musiał być...
Osobna kwestia, to moc z jaką rzeczywiście grały wszystkie kolumny, a moc znamionowa całości...
Profesjonalne forum to: [http://www.elektroda.pl] |
Znawca -
 |
|
|
|
Maxtor
|
|
Czytałem na innym forum, że był kiedyś koncert na lotnisku i grał tam sprzęt o mocy 120000 W. Ale nie chcę mi sie wierzyć o pewnym klubie w Polsce, który ma nagłośnienie o mocy 150 tysięcy wat. |
 |
|
|
|
kempa17
|
|
o.k była to impreza w amfiteatrze, terminal summer beat2005 w Bydgoszczy,ja się bawiłem jakieś 20m od głośników i piszczało mi w uszach przez 4 dni :) więc możliwe czy nie ? bo mój wujas mówił mi że słyszał bass taki lekki ale słyszałi ze widział łune nad amfiteatrem :P |
 |
|
|
|
kempa17
|
|
przepraszam za spam, ale wydaje mi sie że te 120 kW to było rms bo było tak jak napisałem wyżej :P te kilkanascie "pudeł" miało rąbnięcie :] |
 |
|
|
|
Maxtor
|
|
Terminal Club ma sprzęt o mocy 40 kW gdzieś tak czytałem. Kiedyś byłem na Beach Party ale siedziałem za głosnikami i za sceną ale i tak bas był mocno odczuwalny |
 |
|
|
|
kempa17
|
|
ale to był sprzęt sprowadzony specjalnie na tą właśnie impreze :) i byłem na imprezie w tym roku i w zeszłym roku i w tym o wiele mocniej dawało po garze (!) [rok temu było 80kW a w tym roku było 120kW ] |
 |
|
|
|
T.K.
|
|
20 Sierpnia na lotnisku Strachowice we Wrocławiu ma odbyć się największa impreza muzyki elektronicznej w Polsce (a ogólnie chyba druga po Woodstocku). Organizatorzy piszą, że "z wysokich kolumn zabrzmi 400KW mocy dzwięku". Wydaje mi się że jest to przesada, chociaż impreza ma być naprawde duża, a sprzęt bodajrze z Niemiec. Zainteresowanych prosze o wpisanie w googlach "Nature One" i napewno znajdziecie tą informacje.
BTW: Wybieram się tam, więc kiedy wróce napisze co i jak .
|
|
Maxtor
|
|
400kW z wysokich kolumn czemu nie? |
 |
|
|
|
T.K.
|
|
Jeżeli już mam o wszystkim pisać to musze napisać że impreza "Nature One" została odwołana :/ .