Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1914 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
JAKIE GŁOŚNIKI, PYLE??? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "JAKIE GŁOŚNIKI, PYLE???"   

pitekk
 Wysłana - 19 maj 2003 22:44        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam radyjko SONY XR-C5080R (4x40W)jakiej mocy i firmy dobrać głośniki żeby to wszystko ładnie "buczało" i nie kosztowało kupę kasy.
Co powiecie na trójdrożne głośniki PYLE 180W (nie pamiętam jaki model) za 120 PLN, co to za głośniki- dobre czy złe???? i jak z ich ceną??
PS. Wielkie dzęki dla Ślimaka za schemat, WIELKIE DZIĘKS.

MACO

Cubestone
 Wysłana - 20 maj 2003 01:23      [zgłoszenie naruszenia]

W sumie 120 zeta za 3-drozne glosniki to nie za wiele...tak tez smiem twierdzic ze nie jest to najlepszy model...raczej najnizszy...kumpel ma Pyle, srednicy 13cm, 2-drozne, ale to jest chyba jakis lepszy model bo on dal za nie chyba tez ok 120 zeta...w sumie jak na takie male bzyczki graja fajnie. O basie nie ma tu mowy, ale srednice i wysokie przetwarzaja nalezycie. Soprany nie "strzelaja" po uszach, co jest nagminne w tanszych glosnikach kolaksjalnych(czy jakos tak...)a srednie, z racji swych niewielkich rozmiarow (co za tym idzie niewielkiej masy membrany) sa naprawde dobre. Czasem trafi sie jakis bit ktory potrafia dobrze zagrac.
A co ja bym Ci polecil??? Sam niewiem. Na pewno nie kupuj tanich pionnerow, one niestety maja straszna dziure w srednich tonach, a wysokie sa po prostu nie do zniesienia...moze zakrec sie wokol jakis blaupunktow... w sumie to mozesz jeszcze sprawdzic nasze rodzime wyroby takie jak tonsil(moze pod wzgledem wizualnym nie sa az tak ciekawe jak konkurencja, ale pewnie jak to w tonsilach "placisz za to co dostajesz", nie za super czerwony znaczek X).aaaa zapomnialbym, jeszcze jedna uwaga! Z racji tego ze chcesz podlaczyc glosniki pod samo radio(bez pieca) nie kupuj wiekszych niz 17cm, bo to Ci po prostu nie zagra....

...keep your friends close enemies closer...

MANIJAQ
 Wysłana - 20 maj 2003 13:28       [zgłoszenie naruszenia]

dozbieraj kasy i kup dego - powieje odrobiną luxusu i naprawde dobrym dziwiekiem jak zata cene

pozdrawiam

Piotrek

najlepsiejszy dzial w historii
[http://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=134&forum_title=Sporty+Extremalne]

TEXT ROKU:
"A co mam zrobić z tymi cholernymi bąkami !!! Ten smród jest nie do wytrzymania!!! Koledzy chcą mnie skazać na banicję, bo nawet maski gazowe nie potrafią powstrzymać tego smrodu, a druga sprawa to to że co chwile puszczam bąki i nawet nie mogę iść do mojej dziewczyny na 2 godziny bo chyba by mi dupsko rozerwało. A jak rozerwie to ona już nie będzie mnie chciała!!! POMOCY"
[http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=63552&whichpage=1&crc=2513441#post3]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

JAKIE GŁOŚNIKI, PYLE???

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL