Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2496 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
JAK ZROBIC DOBRE PUDŁO??? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "JAK ZROBIC DOBRE PUDŁO???"   

Mateusz_17
 Wysłana - 5 styczeń 2004 21:06        | zgłoś naruszenie regulaminu

yo yo zimale!!! mam do was pytanko fachowcy i elektronicy wyborowi.. wiec kupilem sobie glosniki alpharda (nie wiem jaki model ale maja aluminiowa membrane, nie maja wypustka na srodku tylko polkolista membrane, magnes jest klejony i dodatkowo skrecany srubami, zawieszenie z jakiegos tworzywa - ala guma... mysle ze czaicie znachorki hmm??.. :) no i wlasnie do tego glosniczka mam pudlo.. pudlo fabrycznie produkowane przez unitre o pojemnosci 20 litrow... jest otwor na bas i sopranik.. wiec nie wiem ale kurde glosnik choc 20cm srednicy sprawia wrazenie naprawde poteznego a pozatym jego moc znamionowa to wg producenta 200W !! i ty sie zaczyna moj drobny problem.. otoz nie wiem czy taka pojemnosc wystarczy... pomozcie i powiedzcie jaka byla by ok... pozdro 4all

dzieki za uwage

seba_x
 Wysłana - 6 styczeń 2004 09:32      [zgłoszenie naruszenia]

jaki to model ? napewno jest napisane na magnesie .

Mateusz_17
 Wysłana - 6 styczeń 2004 19:27      [zgłoszenie naruszenia]

wiesz nie wiem bo teraz te glosniki nie sa do sprawdzenia.. znaczy sie nie mam ich w chacie :) ale jesli mozesz to prosze napisz mi jake pudlo.. pewnie czaisz o co chodzi?? jesli nie to... napisz pojemnosc do takowego glosnika jak napisalem (20cm srednica.. 200W moc znamionowa) oczywiscie uniwersalne nie chodzi o szczegolowe tylko o to czy 20 litrow starcza..

dzieki za uwage

seba_x
 Wysłana - 7 styczeń 2004 07:36      [zgłoszenie naruszenia]

to nie tak , źle do tego podchodzisz , jak nie wiem co to za głośnik to nie znam jego parametrów a bez nich nie obliczę obudowy , więc jak chcesz mieć coś sensownego to sprawdz jaki to model .

Mateusz_17
 Wysłana - 7 styczeń 2004 08:53      [zgłoszenie naruszenia]

ok dude :) w piątek bede wiedzial jaki to model... i wtedy bedzie cacy :) dzieki satry za pomoc.. jesli mozesz to napisz numer gg..

dzieki za uwage

Mateusz_17
 Wysłana - 7 styczeń 2004 08:55      [zgłoszenie naruszenia]

ey..!! wiem jest podobny do alpharda cw1002c tyle ze to nie jest 25cm tylko 20cm

dzieki za uwage

seba_x
 Wysłana - 7 styczeń 2004 09:41      [zgłoszenie naruszenia]

może cw 802 c ?

Mateusz_17
 Wysłana - 7 styczeń 2004 12:01      [zgłoszenie naruszenia]

wiec to jest IDENTYCZNY glosnik jak na tej aukcji.. [http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19579342]
tylko ze ma srednice 20cm a ten widoczny na zdjeciach to 30... reszte chyba juz zczaisz a jesli nie to dopiero w piatek bede wiedzial dokladna nazwe tego modelu... z gory dziekuje czekam teraz przez najblizsze 1,5 godziny na odpowiedz... jesli mozesz to napisz..

dzieki za uwage

seba_x
 Wysłana - 7 styczeń 2004 12:25      [zgłoszenie naruszenia]

wygląda na to że to chyba jest cw 802 c , no cóż o głębokim basie możesz zapomnieć zwłaszcza w obudowie 20 litrowej , oczywiście będzie grał w takiej obudowie ale nie ciekawie . Napisz co ty właściwie chcesz zbudować kolumnę czy subwoofer ?

Mateusz_17
 Wysłana - 7 styczeń 2004 13:16      [zgłoszenie naruszenia]

sluchaj... ja chce wiedziec ilu litrowe musze miec pudlo pod glosnik.. kolumna
/------/
/ ( ) /
/ __ /
/ ( ) /
/ `` /
--------

mniej wiecej tak bedzie wygladac.. :) sopran do gory a bas na dole i wymiary nie wiem jakie maja byc... przyjmijmy szerokosc 40cm.. wysokosc jakies 70 cm.. ale nie wiem jaka ma byc glebokosc poniewaz nie wiem ilu litrowe pudlo jest potrzebne.. wiesz teraz o co biega????????

dzieki za uwage

Mateusz_17
 Wysłana - 7 styczeń 2004 13:25      [zgłoszenie naruszenia]

tak to ma wygladac.. :) teraz wiesz o co mi chodzi?? chcialbym zeby to mialo ten charakter i wysokosc ok65 szerokosc najlepiej 25-30.. tylko dla odpowiedniej pojemnosci musiala by byc odpowiednia glebokosc.. i wymiary to pikus.. ale pojemnosc.. POMOZ!!!!!!!

dzieki za uwage

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

JAK ZROBIC DOBRE PUDŁO???

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL